back to top
23.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην Κόρωνο Νάξου

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:30 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρωνος Νάξου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο κοντά στις ανεμογεννήτριες που υπάρχουν στην περιοχή και πνέουν ισχυροί άνεμοι ωστόσο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σε ύφεση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Νεστάνης, στην Αρκαδία.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εκ των οποίων η μία αποτελείται από 12 Φινλανδούς πυροσβέστες και 12 οχήματα. Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Παρασκευή 5 Αυγούστου, για τρεις περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

– Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

– Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακόμη το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα