back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψηφίστηκε η ΠΝΠ για τις αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων και με τις θετικές ψήφους μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ,που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου.

Κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης, λέγοντας ότι αυτό δεν ισχύει αφού μέσα σε 45 μέρες από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τον κ.Ανδρουλάκη, συνεδρίασε η Βουλή,έγινε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών,υπήρξε σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και μάλιστα, τρεις φορές, ενώ συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και η οποία ήδη συνεδριάζει. «Εσείς πόσες Εξεταστικές κάνατε για τα δικά σας πειραγμένα; Ούτε μία», είπε απευθυνόμενος τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Γεραπετρίτης,προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να παρουσιάσει έστω κι ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπάρχει κυβερνητική εμπλοκή σε παράνομες παρακολουθήσεις,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ούτε ένδειξη ότι το Predator, έχει σχέση με την κυβέρνηση».

«Για άθλια προσπάθεια του κ.Μητσοτάκη να τολμήσει απροσχημάτιστα και με χυδαίο τρόπο να χειραγωγήσει το τρίτο σε δύναμη κόμμα του Κοινοβουλίου»,έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης,χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μείζον πολιτικό, νομικό και πελατειακό σκάνδαλο».Σχολιάζοντας τις αλλαγές που επιφέρει η κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, είπε ότι είναι για τα σκουπίδια της ιστορίας,ενώ αναφερόμενος στην επίκληση του απορρήτου στην Εξεταστική,κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κατακρεουργεί και εξευτελίζει την Επιτροπή, γιατί είναι ένοχος.

«Είστε μια επίορκη κυβέρνηση και ο μόνος δρόμος ανάληψης της ευθύνης που έχετε είναι η παραίτηση», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, είπε ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ του Παπαγγελόπουλου, του Καλογρίτσα και των Ειδικών Δικαστηρίων,δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο»,ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρύβεται επί 10 μέρες και δεν απαντά στον κ.Πιτσιόρλα για το θέμα της παρακολούθησής του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ της Ανατολικής Γερμανίας του Χόνεκερ, που παρακολουθεί τους συντρόφους του», σχολίασε ο κ.Μαρκόπουλος.

 

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα