back to top
32.1 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

32.1 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Φτώχεια στην Ελλάδα 2022: Η φωνή των ανθρώπων σε καιρούς ανισότητας

Διαβάστε επίσης

Η φτώχεια είναι αδιαμφισβήτητα ένα ζήτημα που αφήνει έντονα το αποτύπωμα της.

«…Είναι σκληρό, να ζεις στους δρόμους. Για μένα δεν υπάρχει άλλος τρόπος», λέει η Κατερίνα, 80 χρονών, άστεγη (Γιατροί του Κόσμου).

«…Δεν έχω χρήματα και δεν έχω δουλειά. Πώς θα μπορέσω να πληρώσω τους λογαριασμούς; Δεν υπάρχει πραγματική βοήθεια. Έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα αλλά δεν βοηθάει κανείς…», λέει ο Ε. 39 χρονών, πρόσφυγας από το DRC (ΒΑΒΕΛ).

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, διοργανώνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, από τις 10:00 ως τις 14:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την εκδήλωση με θέμα «Φτώχεια στην Ελλάδα 2022: Η φωνή των ανθρώπων σε καιρούς ανισότητας και κρίσης».

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μαρτυρίες ανθρώπων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια και θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της έρευνας του Δικτύου αλλά και οι συνθήκες και οι επιπτώσεις στους τομείς της ενέργειας, της υγείας και της στέγης. Επίσης θα γίνει και παρουσίαση στατιστικών δεδομένων, τάσεων για τη φτώχεια, ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων αλλά και των μέτρων που απαιτούνται για τη μείωσή της.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντρέας Παπασταματίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα