back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα»

Διαβάστε επίσης

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από ένταση που επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο εργοστάσιο της οινοποιίας «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε, όταν εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν αλλά εμποδίστηκαν από απεργούς. Μετά από υποβολή μηνύσεων ακολούθησαν οι αυτόφωρες συλλήψεις, κατά περίπτωση για παράνομη βία, απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη.

Για «όργιο τρομοκράτησης» με χημικά, συλλήψεις και επιστράτευση απεργοσπαστικού μηχανισμού, έκανε λόγο το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η αστυνομία συνέλαβε ξανά τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Σωματείου πωλητών – οδηγών και βοηθών Β. Ελλάδας και επίσης εργαζόμενο στο εργοστάσιο.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Καταγγέλλουμε τη βίαιη καταστολή

Εν τω μεταξύ, την καταστολή από δυνάμεις των ΜΑΤ εις βάρος των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια της τομεάρχη Εργασίας του κόμματος, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Σε δήλωση της αναφέρει ότι «σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο με τη βίαιη καταστολή από δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά εις βάρος των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, οι οποίοι έχουν παράνομα απολυθεί από τη διοίκηση της επιχείρησης».

«Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τις διώξεις των συνδικαλιστών, την καταστολή εις βάρος των απεργών και την κυβερνητική κάλυψη σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς», τονίζει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. «Εγκαλούμε τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη να σταματήσει να βάζει πλάτη στην εργοδοτική ασυδοσία και να κρύβεται πίσω από την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστής δράσης», προσθέτει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα