back to top
22.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

22.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Στην αέρα για μια ακόμη φορά παραμένουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Διαβάστε επίσης

Νέα τροποποιημένη πρόταση από τη νομική υπηρεσία των Σωματείων τους κατέθεσαν στον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού εσωτερικών Θεόδωρου Δεληγιώργη οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Με την πρόταση αυτή όπως υποστηρίζουν, οι εκπρόσωποι των σωματείων, διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας για τους 2909 εργαζόμενους σε όλες τις δομές της χώρας. Όπως τόνισε το προεδρείο της συντονιστικής επιτροπής τους κατά την λήξη της πολύωρης συνάντησης τους, πήραν την δέσμευση από τον διευθυντή του πολιτικού ρραφείου του Υπουργού ότι θα ζητηθεί σε νέα βάση και θα δοθεί απάντηση έως τις 15 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα ζητούν ξεκάθαρη δέσμευση με χρονοδιάγραμμα, καθώς η προηγούμενη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, σχετικά με την μονιμοποίηση τους απέβη άκαρπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα κατά την 24ωρη απεργία τους, με συγκέντρωση εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και πορεία προς το υπουργείο εσωτερικών, έφτασαν με πούλμαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Το αίτημα τους και το κεντρικό σύνθημα ήταν να σταματήσει εργασιακή ομηρία που ζουν 20 χρόνια και να μονιμοποιηθούν όπως έχει αποφασιστεί μετά και από δυο διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για προσλήψεις προσωπικού.

Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη συνάρτηση στις 17 Οκτωβρίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, παρουσία εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παρά το ότι εκφράστηκε ρητά η θετική πρόθεση του Υπουργού για την εξεύρεση τεκμηριωμένης λύσης αναφορικά με την μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων εκ μέρους του Υπουργείου, δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα ώστε επιτέλους να λάβει τέλος η 20ετής ομηρία των εργαζομένων. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε πως, είναι δεσμευμένος και υποχρεωμένος να εφαρμόσει την με αριθμ.: 1548/2022 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ παράλληλα δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωση και εφαρμογή των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

«Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2002 σε 15 Δομές σε όλη την Ελλάδα και η κάθε δομή ανά διαμερίσματα, εξυπηρετεί από 80 έως 100 ηλικιωμένους με κατά μέσο όρο», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος και μέλος του συντονιστικού, και Αθανασία Αλατζά από τη δομή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

«Θα αγωνιστούμε για τη νομιμοποίηση των εργαζομένων και τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος με κάθε τρόπο», υποστήριξε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Αττικής Σοφία Κολυζέρα.

Σπύρος Χαλικιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα