back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ουκρανία: Εγκαταλείπουν τη Χερσώνα οι άμαχοι – Σφυροκοπούν ενεργειακές υποδομές οι Ρώσοι

Διαβάστε επίσης

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην ουκρανική πόλη της Χερσώνας κάλεσαν σήμερα τους αμάχους να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη, εξαιτίας της κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι μεταξύ τους τραπεζικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εγκαταλείπουν μέσω του ποταμού Δνείπερου τη Χερσώνα, εν αναμονή της γενικής αντεπίθεσης των Ουκρανών για την ανακατάληψη της πόλης. Αυτοκίνητα με μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν την πόλη καθώς αναμένονται οδομαχίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι στρατιώτες διατάχθηκαν να φορούν πολιτικά, προκειμένου να μην γίνουν στόχος.

Χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, μετά από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

“Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη”, ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

“Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο”.

Ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

Εν τω μεταξύ κρίσιμης σημασίας υποδομές σε όλη την Ουκρανία δέχθηκαν και πάλι σήμερα σφυροκόπημα, με αρκετές περιοχές να αναφέρουν πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις ενώ σε άλλες καταρρίφθηκαν πύραυλοι.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, έχουν πληγεί ενεργειακές μονάδες στις περιοχές της Οδησσού, του Κιρόβοχραντ και του Λουτσκ, ενώ σε άλλες περιοχές αναφέρθηκαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

«Ακόμα μία πυραυλική επίθεση από τρομοκράτες που μάχονται κατά των μη στρατιωτικών υποδομών και των πολιτών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας.

Στο μεταξύ, ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ρωσικό πύραυλο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Αντρίι Νέμπιτοφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα