back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δ. Μάντζος: Καμία ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις συναντήσεις σε ΟΗΕ και τις επαφές του με ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Επιφυλακτικός ως προς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την ενέργεια, εμφανίστηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από το μηδέν, που είχαμε μέχρι σήμερα, αλλά θα πρέπει να εξειδικευτούν τα μέτρα και κυρίως το ζήτημα της ενιαίας παραγγελίας και προμήθειας καθώς δεν μιλάμε για δημόσια συστήματα αλλά για ιδιωτικές εταιρείες όπου εμφιλοχωρεί το ιδιωτικό συμφέρον, γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει ισχυρές ρυθμιστικές αρχές και υπηρεσίες ελέγχους». Στο ζήτημα μάλιστα των ελέγχων επέκρινε την κυβέρνηση καθώς όπως είπε ο κ. Μάντζος: «Η κυβέρνηση “παιανίζει” τώρα για ελέγχους ενώ έχουν περάσει δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εντατικούς ελέγχους και εκεί είναι το ζήτημα, να μας πουν πόσα πρόστιμα επιδόθηκαν και πόσα εισπράχθηκαν τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στην αγορά που αφορά τα καταναλωτικά αγαθά».
Υποστήριξε επίσης πως, «η αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων είναι τραγική» και ζήτησε αύξηση στους άμεσους φόρους που απευθύνονται -όπως είπε- στους ισχυρούς και μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης»

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για έλλειψη ενημέρωσης και επιδίωξης συναίνεσης στα εθνικά θέματα επισημαίνοντας πως «ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε ποτέ για τις συναντήσεις του στον ΟΗΕ και στις επαφές που είχε στις ΗΠΑ αλλά ούτε και στη συμφωνία με τη Γερμανία για τα τεθωρακισμένα που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα σε αυτά που έδωσε η χώρα μας στην Ουκρανία».
Αναφερόμενος στην επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης είπε πως «τέτοιες ενέργειες μονομερείς θα πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης, συζήτησης και εθνικής συνεννόησης».

Τέλος μιλώντας με αφορμή την εκδήλωση- φόρο τιμής στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά που έφυγε πριν έναν χρόνο ο κ. Μάντζος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ: «Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και σε γιατρούς, Υπάρχει έλλειψη σε πολλές ειδικότητες όπως αναισθησιολόγοι και εντατικολόγοι αλλά και άλλες ειδικά στην περιφέρεια όπως παθολόγοι και παιδίατροι γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον διάλογο για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα