back to top
22.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

22.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διαβάστε επίσης

Νομοθετική ρύθμιση μεσα στον Νοέμβριο ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της μονιμοποίησης των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπερνά το «εμπόδιο» μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας, για το σύνολο των θέσεων που προβλέφθηκε στο πλαίσιο της 4Κ/2020 προκήρυξης για το προσωπικό του προγράμματος.
Η κυβερνητική βούληση μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατά την διάρκεια συναντησηςτους με στελέχη του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση στο υπουργείο που έχει επεξεργαστεί το πανελλαδικό συντονιστικό τους, με βάση την οποία διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όλου του προσωπικού σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ αλλά και των 163 εργαζομένων που έμειναν εκτός του προγράμματος μετά την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ/2020.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των εργαζομένων τάσσεται τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΠΟΕ ΟΤΑ που ζητούν να λήξει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα