back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Twitter- ‘Ελον Μασκ: Ανακοινώνονται σήμερα οι απολύσεις σχεδόν του 50% των εργαζομένων

Διαβάστε επίσης

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή»: αυτό αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους, που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο ‘Ελον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ένα e-mail που διέρρευσε στα ανώτατα κλιμάκια της εταιρείας επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούν για μαζικές απολύσεις αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ίλον Μασκ

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλον Μασκ, σχεδιάζει να απολύσει περίπου 3.700 υπαλλήλους του twitter, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος της εταιρείας, μετά την εξαγορά της.

Παράλληλα, ο Έλον Μασκ σκοπεύει επίσης να αλλάξει την υφιστάμενη πολιτική της εταιρείας σχετικά με την τηλεργασία, ζητώντας από τους εναπομείναντες υπαλλήλους να παρουσιαστούν στα γραφεία -αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Η εταιρεία Bot Sentinel που παρακολουθεί τη λειτουργία και συμπεριφορά  των χρηστών του Twitter, αναλύοντας πάνω από 3,1 εκατομμύρια λογαριασμούς και την καθημερινή τους δραστηριότητα, ανακοίνωσε ότι περίπου 877.000 λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν και άλλοι 497.000 τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ 27 Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον συνηθισμένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα