back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Για πρώτη φορά προγράμματα κατάρτισης ανέργων στα ελληνικά Πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης

Στην υλοποίηση -για πρώτη φορά- προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προχωρούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Εργασίας, προέβη στην δέσμευση 50 εκατ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, για την κατάρτιση ανέργων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, παρέστη σήμερα στα πρώτα μαθήματα που ξεκίνησαν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην Πανεπιστημιούπολη, μαζί με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο, καθώς και αρμόδιους για το πρόγραμμα αντιπρυτάνεις και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, “η Ελλάδα δεν τα πάει καλά διαχρονικά με το θέμα των δεξιοτήτων. Και γι’ αυτό χρησιμοποιούμε μια σειρά από νέα εργαλεία, έτσι ώστε τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διαθέτουμε για αυτό τον σκοπό -περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη φορά- να πιάσουν τόπο. Με ουσιαστική αξιολόγηση των προγραμμάτων και αντίστοιχη πιστοποίηση των σπουδών. Με συνεργασία, που επίσης ξεκινήσαμε πρόσφατα, με «γίγαντες» στον τομέα των νέων τεχνολογιών, όπως είναι η Google, η Microsoft, η Amazon και η Cisco. Και τώρα με αυτό το σημαντικό άνοιγμα στα Πανεπιστήμιά μας”.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα