back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ποντόλιακ: οι Ρώσοι μετατρέπουν την Χερσώνα σε ‘πόλη του θανάτου’

Διαβάστε επίσης

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ανήρτησε στο Twitter ότι οι ρωσικές δυνάμεις παγιδεύουν με εκρηκτικούς μηχανισμούς κάθε γωνιά της Χερσώνας, καθώς αποχωρούν, με στόχο να την μετατρέψουν σε “πόλη του θανάτου”.

“Έτσι είναι ο κόσμος των Ρώσων. Οι Ρώσοι στρατιώτες στην Χερσώνα ήλθαν, λήστευαν, γλέντησαν, σκότωσαν ‘μάρτυρες’, άφησαν συντρίμμια και έφυγαν”.

H απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα συνιστά λόγο για να αισιοδοξούμε, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα”, δήλωσε ο Γιούριι Σακ, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, στο BBC Radio 4, διευκρινίζοντας: “Κάθε αποκαλούμενη κίνηση καλής θέλησης και ανασυγκρότησης των ρωσικών δυνάμεων οφείλεται στην υπεραποδοτικότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων”. Δεν θέλησε να διευκρινίσει εάν θεωρεί ότι πρόκειται για τέχνασμα της Ρωσίας, λέγοντας: “Η Ουκρανία δεν προσπαθεί να διαβάζει την σκέψη τού εχθρού. Αντ’ αυτού, βασίζεται στην αξιοποίηση των απόρρητων πληροφοριών για την χάραξη των στρατιωτικών της επιχειρήσεων”.

Κλείνοντας, δήλωσε: “Βλέπουμε από την πρώτη μέρα αυτής της εισβολής στην Ουκρανία ότι ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την απελευθέρωση της χώρας μας. Πολεμάμε με νύχια και με δόντια για κάθε μέτρο, κάθε χωριό, κάθε πόλη”.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι-Σούνακ

Νωρίτερα, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, συμφώνησε με τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι οποιαδήποτε απόσυρση ρωσικών δυνάμεων από την Χερσόνα σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο για τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street.

Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν, πάντως, ότι η απόσυρση πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή, “έως ότου η ουκρανική σημαία κυματίσει στην πόλη. Ο πρωθυπουργός επαίνεσε τη γενναιότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και επανέλαβε την αταλάντευτη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Σούνακ.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα