back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για τις εξώσεις «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων στο Μοσχάτο πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών καθώς και φορείς των γειτονιών της Αθήνας.

Με προσυγκέντρωση στο σταθμό του Ηλεκτρικού στην Καλλιθέα και κεντρικά συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και «τα σπίτια του λαού τα σωζει ο λαός¨ εκατοντάδες διαδηλωτές εκαναν πορεία προς τη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δάνειων doValue στην οδο Κύπρου για να διαμαρτυρηθούν για τον καταιγισμό εξώσεων σε σπίτια πρώτης κατοικίας.

Εξω από τα γραφεία της εταιρείες αστυνομικές δυνάμεις ειχαν σχηματίσει κλοιό ασφαλείας ενώ δυνάμεις της αστυνομίας ήταν και μέσα στο κτήριο.

Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών πολιτικές συλλογικότητες και φορείς των γειτονιών της Αθήνας.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε εργαζόμενο, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Συνεχίζεται και εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και απέναντι σε συνανθρώπους μας που τους έχουν περάσει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό» ανέφερε μεταξύ άλλων στον 984 ο γραμματέας της ομοσπονδίας οικοδόμων Συρίγος Βάλσαμος και τόνισε «έχουμε χρέος να δώσουμε μαζική και μαχητική απάντηση απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να γίνουν κουρέματα στο κεφάλαιο και διαγραφή τόκων και πανωτοκίων»

Στην κοινοποίηση συμμετείχαν και πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τη πρώτη κατοικία τους κι κατά την διαμαρτυρία μαζι με αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στα γραφεία της εταιρείας οπου συνομίλησαν με τους υπευθύνους ώστε να διευθετηθούν τα δάνεια και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς και προβλήματα υγείας. Όπως ανακοίνωσαν λίγη ώρα αργότερα οι διοργανωτές οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεσμεύτηκαν να διακοπούν και να παγώσουν προσωρινά οι διαδικασίες των συγκεκριμένων εξώσεων και να διευθετηθούν τα δάνεια.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα