back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα για τις παρακολουθήσεις

Διαβάστε επίσης

Σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλούνται τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννη Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να έφερε και να ενεργοποίησε το λογισμικό Predator στην Ελλάδα, ενώ οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος φέρεται να βρίσκονται πίσω από τις εταιρίες Krikel και Intellexa που σχετίζονται με το λογισμικό. O Ταλ Ντίλιαν είναι Ισραηλινός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Intellexa.

Η απόφαση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελήφθη μετά τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας κατά τον Κανονισμό της Βουλής τον απαιτούμενο αριθμό των 2/5 για τη σύγκληση της Επιτροπής. Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την καθολική απαγόρευση και χρήση κακόβουλων λογισμικών και την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εικόνα για το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα