back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Τσιάρας: Ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις για το νομοσχέδιο που αφορά την ΕΥΠ

Διαβάστε επίσης

Για συνεκτικό σχέδιο νόμου που καλύπτει ζητήματα που δεν είχαν αντιμετωπιστεί από την προηγούμενη νομοθετική διαδικασία έκανε λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις για το νομοσχέδιο που αφορά την ΕΥΠ. Μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση του νομοσχεδίου ο κ Τσιάρας είπε ότι μπορεί να τεθεί σε συζήτηση το πότε θα μπαίνει η υπογραφή του Προέδρου της Βουλής για την άρση απορρήτου και το αν θα είναι πρώτη ή θα ακολουθεί των εισαγγελικών λειτουργών.

Σημείο τριβής εξακολουθεί να αποτελεί για την αντιπολίτευση η διάταξη για τη δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου 3 χρόνια μετά, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για διάταξη που βάζει ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης και να μιλά για ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων προσώπων. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όσο και αν νομοθετεί για να κρύψει τα αίσχη κάτω από το χαλί και να δημιουργήσει όρους νομιμοποίησης αυτής της αθλιας μεθόδευσης οι μέρες της είναι μετρημένες.

Για θεσμική απάντηση της κυβέρνησης που τολμά να διορθώσει λάθη της νομοθεσίας και να διαμορφώσει ένα σύγχρονο πλαίσιο ισορροπίας μεταξύ εθνικής ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.. «Παρότι προκληθήκαμε δεν βουλιάξαμε στο βάλτο μιας άγονης αντιπαράθεσης, δεν επιδιώξαμε την δημιουργία εντυπώσεων, δεν αποπροσανατολίσαμε, είπαμε όχι στον φανατισμό και στον θόρυβο της αντιπολίτευσης» είπε ο εισηγητής της ΝΔ.

Για ευρεία έννοια της εθνικής ασφάλειας που επιτρέπει μαζικές παρακολουθήσεις μίλησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ενώ η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ χαρακτήρισε διακοσμητική την διάταξη για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά από 3 χρόνια.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα