back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Υμηττού, τα ξημερώματα, προκάλεσε ζημιές σε 6 αυτοκίνητα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ από άτομα που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον φύλακα της αντιπροσωπείας, ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα.

Επικρίσεις από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Δύση, για το ύψος του πλαφόν που επέβαλε στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι. Χαρακτήρισε τη συμφωνία που υπέγραψαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η G7 και η Αυστραλία, “μη σοβαρή απόφαση”, καθώς η τιμή όπως τόνισε, είναι “άνετη για τον προϋπολογισμό του κράτους τρομοκράτη”. Το Κίεβο πρότεινε το πλαφόν στα 30 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Ρωσία από την πλευρά της δηλώνει ότι “δεν θα δεχθεί” ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και δεν θα το παράσχει στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ η Μόσχα θα διενεργήσει μια ανάλυση της συμφωνίας και μετά θα απαντήσει.

Αποφασισμένος να μην ενδώσει σε οποιαδήποτε πίεση για πώληση των F-16 στην Τουρκία εμφανίστηκε εκ νέου ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ. Μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας.

Στην κυκλοφορία αποδόθηκε η μεσαία λωρίδα της Ολυμπίας οδού στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, στο σημείο που παρέμενε κλειστή λόγω της πτώσης βράχων στο οδόστρωμα. Κλειστή παραμένει πλέον, μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τρεις νεαρούς που παγιδεύτηκαν στα χιόνια, σε υψόμετρο 2.100 μέτρων στον Παρνασσό. Επικοινώνησαν με την πυροσβεστική η οποία και τους απεγκλώβισε.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στους σημερινούς αγώνες για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, παίζουν στις 5: Γαλλία – Πολωνία και στις 9: Αγγλία – Σενεγάλη. Χθες Ολλανδία – Ηνωμένες Πολιτείες 3-1 και Αργεντινή – Αυστραλία 2-1.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα