back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διάταξη νόμου για τη σύνδεση των εργοδοτικών οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΕΚΑ

Διαβάστε επίσης

Tην σύνδεση των εργοδοτικών οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές προς το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) με τις επιδοτήσεις εισφορών που αναλογούν στις επιχειρήσεις, προβλέπει διάταξη που συμπεριλήφθη στον πρόσφατο Ασφαλιστικό Νόμο (ν. 4997/22 άρθρο 34).

Όπως επισημαίνεται, θα προηγείται η πλήρης εξόφληση των εισφορών, στην συνέχεια θα γίνεται επαλήθευση των στοιχείων που έχουν δηλωθεί ώστε τα ποσά που αναλογούν στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΤΕΚΑ, να πιστώνονται στην Οικονομική Καρτέλα Εργοδότη ΤΕΚΑ και να μπορούν να συμψηφιστούν με μελλοντικές υποχρεώσεις.

Οι αρμόδιοι διευκρινίζουν ότι διαφοροποιημένη αυτή ταμειακή και λογιστική διαχείριση των επιδοτήσεων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη για τις εισφορές της κύριας ασφάλισης, είναι επιβεβλημένη λόγω της λειτουργίας του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, το οποίο προϋποθέτει την άμεση καταβολή του συνόλου των ποσών που αντιστοιχούν στις εισφορές των ασφαλισμένων και πίστωση αυτών στον ατομικό τους λογαριασμό ώστε οι τελευταίοι να επωφεληθούν από τις επενδύσεις των ποσών αυτών.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα