back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Χ. Παπακαλιάτης: Όταν δημιουργώ δεν έχω “εμπορικό” μυαλό, το να γράφω είναι κομμάτι της ζωής μου, όχι της δουλειάς μου

Διαβάστε επίσης

Για την επιτυχημένη σειρά, “Maestro” -την πρώτη ελληνική σειρά που είναι διαθέσιμη στο Netflix- για τις εξαιρετικές ερμηνείες, καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δημιουργός της σειράς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Η ιστορία του “Maestro” είναι  μια ιστορία πάθους και σύγκρουσης στους Παξούς, με φόντο την σκληρή, σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Ενδοοικογενειακή βία, ομοφοβία, μη αποδοχή και ωμή κακοποίηση.«Είναι θέματα που υπάρχουν γύρω μου. Τα έχω δει, τα έχω ακούσει, τα έχω αισθανθεί, γνώριζα από την αρχή ότι ήταν ένα δύσκολο και πολύ απαιτητικό έργο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Για τον ίδιο επιτυχία αλλά και ευτυχία είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε:  «να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να μην τον φτύνεις, να κοιμάσαι ικανοποιημένος με αυτό που έχεις δημιουργήσει στη ζωή σου», παράλληλα χαρακτήρισε το γράψιμο κομμάτι της ζωής του και όχι της δουλειάς του. «Η δημιουργία και η ζωή είναι πολύ κοντά. Το να γράφω κάτι είναι κομμάτι της ζωής μου, δεν είναι κομμάτι της δουλειάς μου».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ερμηνείες των ηθοποιών επισημαίνοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του “Maestro” είναι οι ηθοποιοί που απογείωσαν τους ρόλους τους.

«Σε αυτή τη σειρά ήμουν πάρα πολύ τυχερός με αυτό το εξαιρετικό καστ που είχα και με την Χάρις Αλεξίου, την Μαρία Καβογιάννη, τον Φάνη Μουρατίδη, τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, τον Αντίνοο Αλμπάνη, την Στεφανία Γουλιώτη, τον Γιάννη Τσορτέκη. Αλλά και τα νέα παιδιά που βρήκαμε με οντισιόν. Κάποιους βέβαια τους είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, αλλά όταν βρεθήκαμε στο σπίτι για τις πρώτες αναγνώσεις τους σεναρίου κατάλαβα πως υπάρχει μια καταπληκτική χημεία μεταξύ τους και μεταξύ μας, ήταν κάτι μαγικό που μου έδωσε ακόμα περισσότερο έμπνευση και κέφι για τη σειρά. Ειδικά η Χάρις Αλεξίου που πρώτη φορά έκανε κάτι τέτοιο μου αποκάλυψε εκτός από το τεράστιο ταλέντο της και την προσωπικότητά της, ένα τεράστιο χιούμορ που διαθέτει το οποίο εναλλάσσει συνέχεια με τα δραματικά στοιχεία, κάτι που πραγματικά με έχει ενθουσιάσει γιατί αυτός ο συνδυασμός είναι αυτό που μου αρέσει να έχω στα πράγματα που κάνω».

Σχετικά με την πορεία του «Maestro» προς το Netflix, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σημείωσε πως ναι μεν ήταν ένα όνειρο για εκείνον ωστόσο δεν ήταν κάτι που είχε στο μυαλό του όταν το έγραφε.

«Είναι μια δουλειά με τόσες απαιτήσεις και ήταν τόσα αυτά που έπρεπε να γίνουν που δεν μπορούσα να σκεφτώ την ώρα που το έγραφα, το netflix ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι πως δεν ήταν ένα όνειρο για μένα ή πως δεν ήθελα κάτι τέτοιο, αλλά την ώρα που δημιουργώ δεν έχω “εμπορικό” μυαλό. Όταν ετοιμαζόμουν να τελειώσω τα γυρίσματα οι υπεύθυνοι του MEGA, αλλά και της εταιρείας παραγωγής της σειράς, μου ζήτησαν να φτιάξω ένα ολιγόλεπτο φιλμάκι για το έργο, να δίνει μια ιδέα του πως είναι αυτή η σειρά, για να το δείξουν μαζί με άλλα στην αγορά του φεστιβάλ των Καννών. Λίγο καιρό μετά και ενώ είχα και άλλες προτάσεις να αγοραστεί από το εξωτερικό, φυσικά προτιμήσαμε το Netflix που μας ζήτησαν τα πρώτα τέσσερα επεισόδια και κατόπιν, δυο μήνες πριν, είπαν το τελικό οκ. Πρώτα θα παίζεται Ελλάδα και Κύπρο και μετά για να προλαβαίνουν τη μεταγλώττιση σε όλες αυτές τι γλώσσες στον υπόλοιπο κόσμο».

Αποκάλυψε ότι δεν γράφει τόσο εύκολα όσο έγραφε παλιότερα, ότι όταν θα τελειώσει τον “Maestro” θα ξεκινήσει την καινούρια του κινηματογραφική ταινία ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρξει τρίτος κύκλος της σειράς.

«Στο πρώτο lockdown ξεκουράστηκα, μετά άρχισα να σκέφτομαι τι να κάνω, θυμήθηκα ότι είχα μια ιδέα για ένα σενάριο γραμμένο κάποια χρόνια πριν, που θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει σειρά και αυτό ήταν το “Maestro” Έκανα δυο χρόνια να γράψω οκτώ επεισόδια. Όταν το σκέφτηκα μετά, είπα, τόσο χρόνος μόνο για 8 επεισόδια. Πρέπει να είναι θέμα ηλικίας… Η σειρά είναι από την αρχή φτιαγμένη για 16 επεισόδια, αυτή τη στιγμή είμαι στο δεύτερο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου και έχω φοβερή αγωνία. Μόλις ολοκληρωθούν τα επεισόδια θα ξεκινήσω την καινούρια μου κινηματογραφική ταινία. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γραφτεί τρίτος κύκλος του Maestro».

Τέλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης χαρακτήρισε πολύ αστείο αυτό που γράφτηκε από διάφορους στο ίντερνετ όπου “κατηγόρησαν” τον Maestro ότι έχει “κλέψει” κομμάτια από ταινίες του Λουίς Μπουνιουέλ.  «Το διάβασα και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό πια με ξεπέρασε. Το βρήκα μόνο ως πολύ αστείο. Δεν έχω τι άλλο να πω. Ήταν απίστευτο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα