back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Qatargate: Aύριο καταθέτει ο Παντσέρι – Απολογείται ξανά η Εύα Καϊλή

Διαβάστε επίσης

Νέος κύκλος αποκαλύψεων για το Qatargate αναμένεται αύριο Τρίτη, καθώς ο Αντόνιο Παντσέρι θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών στο Βέλγιο για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει, δίνοντας στοιχεία για πολλούς – τυχόν – εμπλεκόμενους.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, θα κληθεί να πει όλη την αλήθεια στις βελγικές δικαστικές αρχές και αυτό γιατί, εάν δεν το κάνει, «σπάει τη συμφωνία» που έχει συνάψει με τους Βέλγους εισαγγελείς για τη μείωση της ποινής του.

«Ο Παντσέρι πρόκειται να δώσει νέα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Κατάρ και του Μαρόκου», δήλωσε πηγή στο Euractiv, η οποία, μάλιστα, ανέφερε πως πρόταση για συμφωνία αντίστοιχη με του Παντσέρι είχαν κάνει οι βελγικές Αρχές και στην Εύα Καϊλή, με την ίδια ωστόσο να αρνείται να δηλώσει ένοχη.

Μέχρι τώρα, ο Παντσέρι είχε διατηρήσει τη σιωπή του, ωστόσο δύο παράγοντες του άσκησαν έντονη πίεση, με αποτέλεσμα να αλλάξει την τακτική του.

Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να πιέστηκε από την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου να εκδώσει την κόρη του στο Βέλγιο, αλλά και από το γεγονός ότι τόσο η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή όσο και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του Παντσέρι- έριξαν όλη την ευθύνη πάνω του από την ημέρα που συνελήφθησαν.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έκαναν λόγο για εκτενή αναφορά της Εύας Καϊλή στις καταθέσεις του Παντσέρι στις βελγικές Αρχές και μάλιστα με αρνητικό τρόπο.

Επιπλέον, αύριο θα πραγματοποιηθεί και η συμπληρωματική απολογία της Εύας Καϊλή, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση ή μη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ένας εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δεν αισθάνεται κάποια ανησυχία για τα όσα φημολογείται πως ετοιμάζεται να καταθέσει αύριο ο Αντόνιο Παντσέρι.

Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως όσα μπορεί να γνώριζε η κ. Καϊλή για τον Παντσέρι τα ήξερε μόνο μέσω του συζύγου της. «Τις δοσοληψίες που είχε ο Παντσέρι είτε με το Κατάρ είτε με άλλες χώρες δεν τις ήξερε. Δεν ζητούσε πράγματα από την Καϊλή μέσω του συζύγου της», ξεκαθάρισε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου δεν μπορούν να «δέσουν» την κατηγορία της δωροδοκίας για την κ. Καϊλή γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς αισθάνεται η Εύα Καϊλή για τον σύζυγό της, λέγοντας πως είναι μεν ο πατέρας του παιδιού της, αλλά, όπως είπε και στο δικαστήριο «έχει προδοθεί, αισθάνεται ότι τον εμπιστεύτηκε και έβαλε το πρόβλημα στο σπίτι της».

Ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε και για το δημοσίευμα του Politico, το οποίο έκανε λόγο για προσπάθεια της αδελφής της Εύας Καϊλή να διαγράψει την εταιρεία της από τα αρχεία διαφάνειας της ΕΕ. Λίγο αργότερα ο κ. Δημητρακόπουλος εξέδωσε για το ίδιο θέμα δελτίο τύπου.

«Είναι πολύ ταραγμένη η Μανταλένα Καϊλή. Το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές, θα στείλουμε απάντηση στο Politico. Αυτή η διαγραφή από τη λίστα διαφάνειας της ΕΕ δεν έγινε κατόπιν αιτήματος της Μανταλένας Καϊλή, αλλά αυτό έγινε από την ίδια την ΕΕ γιατί δεν υπήρχε δραστηριότητα, διευκρίνισε ο δικηγόρος.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα