back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με τον Μάνο Δασκαλάκη στο βήμα αυτή την ώρα, άνοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη τη μητέρα της.

Μαυροφορεμένη, με τη φωτογραφία της κόρης της στα χέρια, κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα δίνουν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της.
Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο. «Δεν βρέθηκε στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πώς κατέληξε στο παιδί, ενώ η αιτία για την ανακοπή στο Καραμανδάνειο της Πάτρας παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Περικυκλωμένο από ταξί το υπουργείο Μεταφορών, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης των οδηγών τους.

Αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μεσογείων.

Οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για την ακρίβεια, καταγγέλλουν υπερφορολόγηση και ζητούν -μεταξύ άλλων- αλλαγές στα τιμολόγια των ταξί.

Στα 4 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση ρεύματος για τον Φεβρουάριο, έναντι 33 λεπτών τον Ιανουάριο, εξαιτίας και της κάθετης πτώσης της αρχικής λιανικής τιμής. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 95 εκατομμύρια.

“Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο υπάρχει αστάθεια”, υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε πληθώρα τομέων, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα στο Τόκιο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως “η ιστορία της Ελλάδας είναι η ιστορία μιας χώρας που πετυχαίνει μία εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας”.

Την προεκλογική τακτική και τον ευρύτερο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγη ώρα στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκάθαρη δήλωση του Ισραήλ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, που συναντήθηκε στα Ιεροσόλυμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως οι στενοί δεσμοί φιλίας και ο αμοιβαίος σεβασμός δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον για τις διμερείς σχέσεις.

«Η πανδημία είναι εδώ. Με περισσότερους από 100 νεκρούς κάθε εβδομάδα, δεν έχει τελειώσει” τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου.

Προειδοποίησε πως “το φορτίο είναι τεράστιο αυτή την περίοδο και λόγω της έξαρσης της γρίπης, των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της γενικότερης νοσηρότητας», κι ενώ κάθε χρόνο στο ΕΣΥ οι γιατροί είναι όλο και λιγότεροι, όπως είπε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα κυρίως στις παθολογικές κλινικές της Αττικής.

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας όλο τον Φεβρουάριο.

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει τον “Μήνα Πρόληψης και Υγείας”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου.

«Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης – Ενισχύουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους δημότες» δήλωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Λεπτομέρειες για ραντεβού στην ιστοσελίδα μας athina984.gr

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κόνιασπορ, καθώς υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την τουρκική ομάδα για τον δανεισμό του.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. 10 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα