back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εικόνες αποκάλυψης στην Τουρκία και τη Συρία, μετά τους δύο σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με επίκεντρο στην πόλη Καχρανμαράς της Τουρκίας.

Φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τις 20.000, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων και στις δύο χώρες, εν αναμονή της βοήθειας σε συνεργεία, φάρμακα, τρόφιμα και σκηνές που ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν πολλές χώρες.

Ζημιές υπέστη στην Τουρκία το κάστρο του Γκαζίαντεπ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Στη Συρία, αντίστοιχες ζημιές υπέστη η ακρόπολη του Χαλεπίου και πολλοί άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως ανακοίνωσε η Γενική διεύθυνση αρχαιοτήτων και μουσείων της χώρας. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην Κύπρο, τον Λίβανο και άλλες γειτονικές χώρες.

Ο καταστροφικός σεισμός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας άφησε για λίγο την αντιπαράθεση των δύο ηγετών με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επικοινωνεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας για να του εκφράσει τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό, τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Η Ελλάδα έστειλε βοήθεια με C-130. Ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, περιλαμβάνονται στην έκτακτη αποστολή.

Νωρίτερα, επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Μηνύματα συμπαράστασης προς τη γείτονα και από τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα. “Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους φίλους λαούς Τουρκίας και Συρίας”, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κλειστά και αύριο τα περισσότερα σχολεία ,με απόφαση της περιφέρειας Αττικής, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας. Στην Ανατολική Αττική ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία στους δήμους Λαυρεωτικής, Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης, ενώ σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν μόνο οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης..

Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα παραμείνουν κλειστά ,πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος και ορισμένα σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Χαιδάρι και Πετρούπολη.

Σε όλες τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία θα παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Από τις οκτώ το βράδυ και μέχρι νεοτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης ,ενώ ματαιώνονται δρομολόγια από Αθήνα -Θεσσαλονίκη ,καθώς και Kαλαμπάκα -Αθήνα.

“Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική. Πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα αρμόδια υπουργεία.

“Είναι άξιο απορίας για τι ακριβώς “κομπάζει” ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας “πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού” με δύο πόντους χιόνι”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Παράλληλα, απηύθυνε το ερώτημα γιατί να κλείσει η εθνική οδός, κεντρικές αρτηρίες και σιδηροδρομικά δίκτυα πριν καλά καλά χιονίσει.

Ηρθη το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά.

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου για Ραφήνα και Λαύριο , λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595.

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν προσφύγει σε υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων και άλλων δομών του δήμου Αθηναίων. Ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία “Βοήθεια Στο Σπίτι”, για την προμήθεια αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα αιτήματα υποβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή: 2103428745, έως τις οκτώ το βράδυ.

Η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συζητήθηκαν επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά και η επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα ο κ. Βέμπερ επισκέφθηκε τη δομή προσωρινής υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο Σχιστό.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο “Ιβανώφειο” στη Θεσσαλονίκη η ομιλία απόψε του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις πληροφορίες για επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις Βρυξέλλες.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:

Με σκορ 0-3 ολοκληρώθηκε ο αγώνας Λεβαδειακός – Βόλος για την 21η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά για λίγο το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Σταδιακή ύφεση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

4 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα