back to top
30.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

30.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία το δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας

Διαβάστε επίσης

Το δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα προς την Τουρκία αναχωρεί σήμερα από δυο σημεία της επικρατείας τον Ασπρόπυργο και την Πάτρα. Πρόκειται για τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας όπως ενημερώνει με ανάρτηση του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τα νέα αυτά φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα και συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, κι άλλους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κύμα βοήθειας προς την σεισμόπληκτη Τουρκία αναχώρησε την Τετάρτη από το λιμάνι του Κερατσινίου προς την Αλεξανδρέττα με το πλοίο Neptune Okeanis και ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας. «Η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς και ανταποκρίνεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Tο Neptune Okeanis μετέφερε, τέσσερα φορτηγά μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 250 κυβικών μέτρων όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές.

Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα