back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Πολύωρη η απολογία του σταθμάρχη

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη, στην αρμόδια ανακρίτρια Λάρισας.

Ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, προκειμένου η ανακρίτρια να εξετάσει νέα στοιχεία.

Ο σταθμάρχης, υπενθυμίζεται, είχε ζητήσει χθες νέα προθεσμία δια του συνηγόρου του, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και θα εισφέρει στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 57 ανθρώπων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Επίσης, διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Εν τω μεταξύ σε αργία τέθηκε από τη Διοίκηση του ΟΣΕ ο επιθεωρητής, στην δικαιοδοσία του οποίου ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας, μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα