back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την τραγωδία των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

Την Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Επιτροπή, θα ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για υπαναχώρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την αρχική συμφωνία όλων των κομμάτων να συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «η προηγούμενη συμφωνία των κομμάτων για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε χωρίς κοκορομαχίες να ριχτεί φως στην υπόθεση, πηγαίνει στις καλένδες». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η ΝΔ πρότεινε στη μεθαυριανή συνεδρίαση να κληθεί και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης. «Ο κ. Σπίρτζης είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κληθεί πέραν του Κώστα Καραμανλή και ο Κωστής Χατζηδάκης, που ως αρμόδιος υπουργός είχε υπογράψει την αρχική σύμβαση του 2014.

Τασούλας: Η πρώτη εμπλοκή της Βουλής στην διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Η συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είναι η πρώτη εμπλοκή της Βουλής στην διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συζήτηση για το δυστύχημα και σε άλλες επιτροπές.

Όπως υπογράμμισε η ενημέρωση της Τετάρτης γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μετά από αίτημα του Γ. Γεραπετρίτη, ενώ ο ΠτΒ σημείωσε ότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος στη Διάσκεψη των Προέδρων για τα πρόσωπα που θα καλούνταν για τα το δυστύχημα των Τεμπών για αυτό και δεν ορίστηκε κάποια ημερομηνία.

Δημήτρης Ράντος, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα