back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών για τα δημοσιονομικά, σε συντονισμό με τις χώρες του νότου, θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει μεταξύ άλλων πως η εμπειρία των ακραίων δημοσιονομικών περιορισμών του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθεί, καθώς, εκτός όλων των άλλων, είναι αντιπαραγωγική.

Χωρίς ταξί η Αθήνα ως τις 6 αύριο το πρωί λόγω 24ωρης απεργίας των οδηγών τους. Σε μία ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Καβάλας και ακολούθως πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι αυτοκινητιστές κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία στα προβλήματα του κλάδου και καταγγέλλουν ότι πολυεθνικές εφαρμογές ροκανίζουν το μεροκάματό τους.

Σταδιακή επανεκκίνηση για τρένα και προαστιακό. Στόχος να προστίθενται γραμμές ανά πενθήμερο, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, μέχρι το Πάσχα.

Για το πώς κύλησε η χθεσινή πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους μας ενημερώνει ο Ισίδωρος Ρούσσος…

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το καλάθι των νονών, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Λαμπάδα με παιχνίδι, πασχαλινά σοκολατοειδή, επιτραπέζια/Παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια και τηλεκατευθυνόμενα.

Δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει όμως προγραμματικών συγκλίσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Αναφορικά με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, επέμεινε στη θέση του αποκλείοντας τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα και δηλώνοντας ότι θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για την τραγωδία στα Τέμπη. «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας” είπε, ενώ απάντησε και στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι επιδίωξε δύο φορές να συναντηθεί μαζί του και εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν υπήρξε επίσημη θεσμική πρόσκληση.

Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη σκιά των εξελίξεων που έχουν πυροδοτήσει οι πρόσφατοι πιστωτικοί κλυδωνισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Περιθώριο χρόνου έως τις 12 Απριλίου, αντί της 31 Μαρτίου, θα έχουν όσοι φορολογούμενοι προχώρησαν σε αλλαγές της ακίνητης περιουσίας τους για το 2022 και υποχρεούνται να τις δηλώσουν στο Ε9.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σε αυλή σπιτιού στο Μενίδι λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σπίτι και σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Κλείνει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη στη Θεσσαλονίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Τελευταίος καταθέτει φίλος του ‘Άλκη που βρισκόταν στην παρέα των πέντε νεαρών, όταν εκδηλώθηκε η άγρια οπαδική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Εκατομμύρια Γάλλοι αναμένεται να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Το παρών θα δώσει και ο Έλληνας ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Χθες ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό θα προχωρήσει, παρά το πολιτικό κόστος, για το οποίο, είπε δεν ενδιαφέρεται. Η επικεφαλής της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι “ένας όλο και πιο μοναχικός άνθρωπος” που “περιφρονεί τους Γάλλους” και επιδεικνύει “αντικοινοβουλευτισμό”, ενώ ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν επέκρινε την “αλαζονεία” του αρχηγού του κράτους, λέγοντας ότι ζει “εκτός πραγματικότητας”.

Η κατανάλωση νερού αυξήθηκε κατά περίπου 1% ετησίως τα τελευταία 40 χρόνια, λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της αλλαγής των καταναλωτικών προτύπων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη των Υδάτων.

Μέχρι το 2050, ο αριθμός των ανθρώπων στις πόλεις που θα αντιμετωπίζουν λειψυδρία αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν από 930 εκατομμύρια ανθρώπους το 2016 σε 2,4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αστική ζήτηση νερού αναμένεται να αυξηθεί κατά 80% έως τότε.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως εκδίωξαν ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο σε αρχιπέλαγος που ελέγχεται απ’ αυτές στη Νότια Σινική Θάλασσα. Το διαψεύδουν οι ΗΠΑ.

Νέα εξέλιξη στο πολιτικό-δικαστικό σίριαλ για τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη: η δικαιοσύνη ανέβαλε, πιθανόν ως την επόμενη εβδομάδα, την ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.

Ο Τραμπ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την καταβολή 130.000 δολαρίων, λίγο πριν από την εκλογική του νίκη το 2016, σε μια πορνοστάρ, προκειμένου – όπως πιστεύεται – να εξασφαλιστεί η σιωπή της για τις συνευρέσεις τους.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα