back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

EY ZHN 13-04-2023

Διαβάστε επίσης

Το βάψιμο των αυγών για το Πάσχα είθισται να γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη. Ενόψει των προετοιμασιών για το πασχαλινό τραπέζι ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για το χειρισμό των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών.
Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.

Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά, όπως χειροποίητη μαγιονέζα, καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.

Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.

Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.

Διατηρήστε το ωμό κρέας στο ψυγείο, χωριστά από άλλα ωμά (π.χ. φρούτα ή λαχανικά) ή μαγειρεμένα τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνσή τους. Διατηρήστε το αιγοπρόβειο κρέας στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4°C.

Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε.

Το μαγειρεμένο κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 3- 4 ημέρες.

Θυμηθείτε ότι είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρισμό των τροφίμων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα