back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Πατούλης: Η στήριξή μας στους γείτονές μας που δοκιμάζονται συνεχίζεται

Διαβάστε επίσης

Στις αποθήκες συγκέντρωσης στην Αδριανούπολη, παραδόθηκε προ ημερών η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, ανεβάζοντας στους 500 τόνους τα συνολικά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, που μετέφεραν οχήματα της Περιφέρειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Η δεύτερη αποστολή των 335 τόνων υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταφέρθηκε με οχήματα της Περιφέρειας στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον ΙΣΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη αποστολή που μεταφέρθηκε πάλι από οχήματα της Περιφέρειας στη Ραιδεστό, είχαν σταλεί 110 τόνοι υλικού, με 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, 5 τόνοι ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.ά..

Ανάλογο περιεχόμενο ήταν και αυτό της δεύτερης αποστολής το οποίο συγκεντρώθηκε από τις συγκινητικές προσφορές των συμπολιτών μας. Το κονβόι των 69 οχημάτων, αναχώρησε από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) για την Αδριανούπολη, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ενώ συμμετείχε και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος. Η ελληνική αποστολή δέχθηκε τις ολόθερμες ευχαριστίες από τους εκπροσώπους του ελληνικού προξενείου για την “ουσιαστική στήριξη των σεισμόπληκτων που δοκιμάζονται σκληρά”.

Με αφορμή τη δεύτερη αποστολή με τη συνεχιζόμενη στήριξή μας προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει: “Δύναμή μας η ενότητα και η αλληλεγγύη. Όλοι μαζί απλώνουμε χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας και παραμένουμε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν». Κλείνει ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνέβαλαν να ευοδωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των γειτόνων μας, τους πολίτες της Αττικής, τους εθελοντές, τους εκπροσώπους του ΕΔΣΝΑ, της Περιφέρειας, τους οδηγούς και συνοδούς κλπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα