back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνω – κάτω το κόμμα Βελόπουλου

Διαβάστε επίσης

Άνω – κάτω κάνουν την Ελληνική Λύση οι καταγγελίες του προέδρου του κόμματος περί αποστασίας των βουλευτών Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνη Αλεξοπούλου, οι οποίοι μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που τους «εξόριζε» σε άλλες εκλογικές περιφέρειες σε σχέση με αυτές που εξελέγησαν το 2019, αποχώρησαν με βαρύτατες καταγγελίες κατά του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μιλώντας στο σταθμό μας ο κ. Μυλωνάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ προσέγγιση από άλλο κόμμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας δόθηκε από τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Τα αρρωστημένα μυαλά νομίζουν ότι θα σπιλώσουν τον Μυλωνάκη… Ο Βελόπουλος αποδείχθηκε κουτοπόνηρος» είπε ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Για ενδείξεις ότι βουλευτές του είχαν παρασκηνιακές συνομιλίες με στελέχη της ΝΔ έκανε λόγο σήμερα σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Μυλωνάκη ότι είχε σκοπό να αλλάξει τους βουλευτές εκλογικές περιφέρειες για να φέρει στα ψηφοδέλτια άτομα προερχόμενα από την Χρυσή Αυγή ο Κυριάκος Βελόπουλος αναρωτήθηκε πως ήξερε κάτι τέτοιο ο κ Μυλωνάκης αφού τα ψηφοδέλτια τώρα καταρτίζονται. «Ψηφοδέλτια δεν έχουν ανακοινωθεί, ο κύριος τάδε πως τα ξέρει όλα αυτά; Του τα λέει η ΝΔ; Δεν ξέρω δεν γνωρίζω ας πάει στο μαγαζί που ήθελε να πάει για να τελειώσει η ιστορία» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Πυρά για την απόφαση να κατέλθει σε άλλη εκλογική περιφέρεια εξαπέλυσε και η Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η οποία επίσης ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το κόμμα που αναρωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος τους καταδίκασε χωρίς αποδείξεις τονίζοντας ότι προσπαθούσε να τον βρει στο τηλέφωνο και εκείνος δεν απαντούσε.

Την ίδια ώρα κλυδωνισμούς στο προεκλογικό σκηνικό προκαλεί και το σχέδιο «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25, ένα εναλλακτικό σχέδιο πληρωμών σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες, όπως το χαρακτήρισε χθες ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης. Το ΜέΡΑ25 επανέρχεται με ανακοίνωση του κατηγορώντας όσους -όπως υποστηρίζει- «κινδυνολογούν και επιστρατεύουν κατά του ΜέΡΑ25 το φάντασμα των κλειστών τραπεζών, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη». Επί της ουσίας, το σύστημα «Δήμητρα» είναι, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 πάντοτε, ένα «απαραίτητο εργαλείο δηλαδή δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ, για χρήση εντός του ευρώ. Υποστηρίζει ότι το σύστημα έχουν και η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και πως σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα “Δήμητρα” θα μειώσει το κόστος της κρίσης. «Μας κατηγορούν για το “Δήμητρα” μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας – να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των funds και της τρόικας».

Newsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα