back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΔΟΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Προσφύγων

Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ/IOC) χαιρετίζει την ανακοίνωση ότι μια Ομάδα Προσφύγων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (ΕΟΕ/EOC) θα αγωνιστεί στους επερχόμενους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία-Μαλοπόλσκα 2023» (21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου), ως αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας με το Ολυμπιακό Ίδρυμα Προσφύγων (ORF).

Η πρώτη ηπειρωτική ομάδα προσφύγων θα αποτελείται από τους αθλητές ταεκβοντό, Κάσρα Μεντιπουρνεζάντ, Κίμια Αλιτζαντέχ Τζενουρίν και Ντίνα Πουργιουνές Λανγκερουντί και τους πυγμάχους Σίντι Γουίνερ Ντζανκέου Νγκαμπά και Φαντίντ Γουιλιζαμπέχ.
Και οι πέντε αθλητές/τριες που θα αγωνιστούν ως μέρος της Ομάδας Προσφύγων της EOC είναι κάτοχοι υποτροφιών αθλητών προσφύγων στο πρόγραμμα Υποστήριξης Αθλητών Προσφύγων της ΔΟΕ και στοχεύουν να είναι μέρος της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ για το Παρίσι 2024. Η Αλιτζαντέχ και η Πουργιουνές Λανγκερουντί ήταν μέρος της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στο Τόκιο 2020.

Ο δρόμος για το Παρίσι 2024
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 56 κάτοχοι υποτροφιών αθλητών προσφύγων που ελπίζουν να επιλεγούν για την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ για το Παρίσι 2024. Είναι από 12 χώρες, ζουν σε 20 χώρες υποδοχής και αγωνίζονται σε 13 αθλήματα.

Η ΔΟΕ καθιέρωσε το Πρόγραμμα Υποτροφιών Αθλητών Προσφύγων μετά τη συμμετοχή της πρώτης Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Η ομάδα δημιουργήθηκε από τη ΔΟΕ για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παγκόσμια προσφυγική κρίση και ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2015.

Η ομάδα του Ρίο 2016 αποτελούνταν από 10 αθλητές, ενώ άλλοι 29 αθλητές αγωνίστηκαν σε 12 αθλήματα για την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ στο Τόκιο 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα