back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Δένδιας: Το να ασκεί η αντιπολίτευση κριτική σε αρνητική βάση χωρίς καμία πρόταση, δεν βοηθάει

Διαβάστε επίσης

«Η ΝΔ καταθέτει μια πρόταση-πακέτο που έχει τρία διαφορετικά στοιχεία: εκλογικό σύστημα, κόμμα που νομίζουμε ότι είναι ορθό και χρήσιμο να κυβερνήσει τον τόπο και έχει και υποψήφιο πρωθυπουργό, τον νυν πρωθυπουργό. Ενισχυμένη αναλογική, ΝΔ, νυν πρωθυπουργός. Αυτό είναι πακέτο», επανέλαβε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, υπουργός Εξωτερικών κι υποψήφιος στη Β3 Νοτίου Τομέα Αθήνας, Νίκος Δένδιας.

«Η ΝΔ έχει σαφή και πειστική πρόταση ωστόσο δεν ακούω έναν αντίλογο, μια άλλη λογική από την αντιπολίτευση που να μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα ότι υπάρχει και κάτι άλλο επάνω στο τραπέζι». Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να διατυπώσει η αντιπολίτευση μια πρόταση που μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα στο μέλλον. Η χώρα πέρασε βαθύτατη κρίση και είναι σε ένα στάδιο ανάκαμψης. Το να ασκεί κριτική σε αρνητική βάση χωρίς καμία πρόταση, δε βοηθάει».

Σε ερώτημα εάν θεωρεί ότι έγιναν τα απαραίτητα προκειμένου να μπει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαϊου, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε:«Είναι αδιανόητο να διεκδικούν σήμερα την ψήφο του ελληνικού λαού νεοναζιστικά μορφώματα. Για μένα πρέπει να υπάρχει σαφής πολιτική τοποθέτηση του συνόλου του πολιτικού συστήματος της χώρας. Κανένα ναζιστικό μόρφωμα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν πρόκειται να καθίσω να υπερασπιστώ τη μία ή την άλλη ρύθμιση. Ας κοιτάξουμε λίγο την ιστορία. Δεν είναι δυνατόν ο διάλογος να διεξάγεται σε επίπεδο νομοτεχνικό, είναι τεράστιο πολιτικό λάθος για το σύνολο. Το χρεώνω σε όλους μας».

Τέλος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που σχολιάζουν τις αναφορές του για τις υποκλοπές, ο κ Δένδιας τόνισε: «Όλα αυτά συνήθως είναι εκ του πονηρού, είναι η απόλυτη παραποίηση όσων έχω πει. Οι παραποιήσεις και οι ερμηνείες πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα λογικό όριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα