back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης – Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Δήμος

Διαβάστε επίσης

Κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε πέσει στο κενό από μεγάλο ύψος στις 27 Απριλίου, όταν υποχώρησε το κάγκελο μπαλκονιού στο κτίριο, που στεγάζει την Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλλιθέας στην οδό Ανδρομάχης.

Υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αντιμετώπιση του αιματώματος στον εγκέφαλο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και τελικώς σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Δήμος Καλλιθέας κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας

«Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ΄΄ ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του , μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και τα «Χαροκόπεια» ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας» αναφέσει σε ανακοίνωσή του ο Δήμπς Καλλιθέας.

Τη συντριβή του για την απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη εκφράζει σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

«Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.

​Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας.

​Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Κάρναβος.

​Τη βαθιά τους οδύνη για την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και το ΔΣ της Ένωσης.

«Ο Λάζαρος Λασκαρίδης υπηρέτησε επί χρόνια την Αυτοδιοίκηση και την πόλη του, προσφέροντας πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Καλλιθέα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασε ένα άξιο στέλεχος και η πόλη του, έναν οραματιστή και εμπνευσμένο άνθρωπο που την υπηρέτησε με συνέπεια και ευθύνη. Η ΚΕΔΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στη Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας» αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9.84, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven και έχει θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1996-2007) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας (2007-2010).

Ήταν ο επικεφαλής του “ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ”, της μοναδικής δημοτικής παράταξης στην Καλλιθέα που δημιουργήθηκε από πολίτες που δεν είχαν πολιτευτεί ποτέ και κανένας από εκείνους δεν είναι μέλος κόμματος.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ως υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας έλαβε 1.445 ψήφους, ποσοστό 3,59% και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Επανεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, όταν ως υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού που ηγείται, έλαβε 1.762 ψήφους και ποσοστό 4,49%. Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετεί ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.

Με την εφημερίδα Παρασκήνιο, κυκλοφόρησαν, το 2016, τα βιβλία του “Να σου πω τη μοίρα σου” και “Η Παναγία της Τήνου σώζοι τον βασιλέα”, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Έλενα Μπρέγιαννη, Newsroom Αθήνα 9.84, wikipedia.org

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα