back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ά. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει άλλο κόμμα για οποιουδήποτε είδους συνεργασία με τη ΝΔ, παρά μόνο το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

09-05-2023

Με το πολιτικό σκηνικό να διαφοροποιείται στα τελευταία μέτρα της εκλογικής κούρσας και τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές πριν το ορόσημο της 21ης Μαΐου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στη Σοφία Μπερετάνου, έθεσε τα προτάγματα της κυβερνώσας παράταξης ενόψει της πρώτης κάλπης.

Σε ερώτηση για τις συνεργασίες, ανέδειξε την αυτοδυναμία ως  κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας και παρέπεμψε σε μια κυβερνητική συμπόρευση, αλλά στις κάλπες του δεύτερου γύρου κι αυτό λόγω της Συνταγματικής αναθεώρησης.

«Δεν υπάρχει άλλο κόμμα για οποιουδήποτε είδους συνεργασία με τη ΝΔ, παρά μόνο το ΠΑΣΟΚ. Εάν επιμένει σε παράλογες απαιτήσεις, συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει. Εάν έχει μια ατζέντα λογικών μεταρρυθμίσεων, όπως η Συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός μπορεί να συζητήσει» ήταν η χαρακτηριστική  δήλωση του κ Γεωργιάδη.

Συνεχίζοντας, σημείωσε: «ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε κεντρικό στόχο την αυτοδυναμία. Αυτό θέλουμε, αυτό πιστεύουμε πως είναι το σωστό». Επικαλούμενος μάλιστα την εμπειρία της συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά και σε αυτοδύναμη, διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο…Για να κάνεις ένα νομοσχέδιο σε κυβέρνηση συνεργασίας, χρειάζεται προηγουμένως ξεχωριστή διαπραγμάτευση με κάθε βουλευτή, με αποτέλεσμα το σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο να μην έχει καμία σχέση με εκείνο που ψηφίζεται».

Αναφορικά με το εξώδικο που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, εξαιτίας ισχυρισμών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι είχε δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, έκανε λόγο για ψεύδη και ανάγκη προστασίας από τη συκοφαντία.

«Προχωρώ και σε αγωγή εναντίον του κ. Τσίπρα. Άλλο η κριτική κι άλλο να λέει ότι ο Γεωργιάδης έχει δώσει πολλές αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση. Πρέπει να τιμωρείται κάποιος που λέει τέτοια. Δεν μπορεί να συνδέεται η θέση εργασίας με τις πολιτικές πεποιθήσεις. Έκαναν μοντάζ στο βίντεο, ο κ. Τσίπρας το προχώρησε κι άρχισε τις συκοφαντίες για απευθείας αναθέσεις και γι’ αυτό θα ζητήσω να καταβάλλει  αποζημίωση».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία, υπό την προϋπόθεση να εξελιχθεί ομαλά η πορεία της χώρας και να μην υπάρξει ατύχημα.

«Η οικονομία αποδίδει. Η ανάπτυξη χρειάζεται χρόνο, είμαι αισιόδοξος. Εάν δεν έχουμε πολιτικό ατύχημα, θα πάμε πολύ καλά ως χώρα. Έχουμε επενδύσεις, το εμπόριο πάει καλά, έχουμε πτώση ανεργίας» ανέφερε -μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα