back to top
21 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Η Digicom ενέκρινε το κονδύλι των 115 εκατ. ευρώ, για το γήπεδο στο Βοτανικό

Διαβάστε επίσης

Η Digicom ενέκρινε το κονδύλι των 115 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινουν τα έργα στο Βοτανικό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης έλαβε σήμερα Τετάρτη (17/5) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το “Comfort Letter” που επιτρέπει στον Δήμο Αθηναίων να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό.

Η Digicom είναι μία από τις επιτροπές που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή ένωση, η οποία δίνει την τελική έγκριση, για να αποδεσμευτούν χρήματα και να δοθούν για τον εκάστοτε σκοπό. Στην προκειμένη περίπτωση για την χρηματοδότηση της ποδοσφαιρικού γηπέδου του Βοτανικού.

Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη, θα υπογραφούν πολύ σύντομα και οι συμβάσεις και έτσι θα ξεκινήσει το σημαντικό αυτό έργο για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Από τη στιγμή που θα γίνει και αυτό, η σύμπραξη των κατασκευαστικών εταιριών που έχει αναλάβει να δημιουργήσει την ποδοσφαιρική αρένα μέσα σε 36 μήνες, θα παραδώσει το γήπεδο στους πράσινους.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

“Σήμερα επιλύθηκε η τελευταία εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό. Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους των Αθηνών και κυρίως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τα επόμενα χρόνια, να απολαμβάνουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που επιτέλους καταφέραμε να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χειρίστηκαν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Comfort Letter” και προχωράμε για να δώσουμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης”.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα