back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου, μεταξύ άλλων για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα άσκησε ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης στους πέντε αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, οι οποίοι συνελήφθησαν χτες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο. Οι κατηγορούμενοι κρατούνται και παραπέμπονται στον ανακριτή Ορεστιάδας προκειμένου να ξεκινήσουν τις απολογίες τους από την Παρασκευή.

Έμφαση στην ανάγκη επίτευξης αυτοδυναμίας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση έδωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ηράκλειο Κρήτης ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι «στις κάλπες της 21ης Μαΐου δικαιώθηκε η πολιτική επιλογή 4 ετών και αυτό το αποτέλεσμα», όπως είπε, «πρέπει να επαναβεβαιωθεί». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μόνος αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και τόνισε ότι «στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η προϋπόθεση της αυτοδύναμης Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει αύριο σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Να υποβάλλει την παραίτησή του μετά την βαριά ήττα του κόμματός του στις εθνικές εκλογές σκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. «Αυτό που σκέφτηκα το βράδυ των εκλογών ήταν η παραίτηση, αλλά μόλις πέρασε το αρχικό σοκ σκέφτηκα πως δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω και να αφήσω μόνους τους συντρόφους μου και τα μέλη του κόμματος σε μια δύσκολη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπερίσχυσε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να δώσουμε μια νέα μάχη». Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει αύριο στις 7.30 το απόγευμα στην πλ. 17ης Αυγούστου, στη Νίκαια.

Για περίεργες επιθέσεις τώρα που το ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο, έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο την αντιπαράθεση των τελευταίων ωρών με τη ΝΔ για τις φορολογικές προτάσεις του κόμματός του. «Σήμερα ανακάλυψαν ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι μια φοροκαταιγίδα ενάντια στον ελληνικό λαό», δήλωσε μιλώντας απόψε στη Χίο ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική της ΝΔ. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, ότι φόρτωσε 50 δισ επιπλέον χρέος στην πλάτη του ελληνικού λαού και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε χρέος στις 25 Ιουνίου να σταματήσουμε τις άδικες πολιτικές που ακολουθεί το σύστημα εξουσίας της ΝΔ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραστεί αύριο στις 7.30 το απόγευμα σε εκδήλωση όπου η ΚΕ του ΚΚΕ εγκαινιάζει το «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου – Χώρο Πολιτισμού», στη Γούβα.

Εκπνέει αύριο η προθεσμία καταβολής των εισφορών κλάδου υγείας για το 2022 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μη μισθωτών και των μελών της οικογένειας τους. Η διοίκηση του eΕΦΚΑ τους καλεί να κάνουν χρήση της ευνοϊκότερης ρύθμισης που είναι σε ισχύ και να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, και να αποπληρώσουν μόνο τις εισφορές του κλάδου υγείας έτους 2022.

Νέα 24ωρη απεργία αύριο των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη σκιά του χθεσινού εργατικού δυστυχήματος με έναν νεκρό και δύο τραυματίες. Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στις 7 το απόγευμα στην πλ. Κοραή.

Ένας 29χρονος είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της ανθρωποκτονίας 50χρονου, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Γκάζι. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Πόρτο Ράφτη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Περισσότεροι από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων στα οποία συμπεριλαμβάνονται η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών, εντοπίστηκαν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χελωνονιντζάκι» την οποία είχε ξεκινήσει από το 2012 η ελβετική αστυνομία, όπως αποκάλυψε σήμερα. Συλλήψεις έγιναν στην Ελβετία και σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων η Κροατία, η Βραζιλία, η Γαλλία, το Περού, η Ρουμανία και η Ισπανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League καθώς επικράτησε με 81-67 του Περιστερίου και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό. Στον μικρό τελικό Περιστέρι-ΠΑΟΚ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται γι αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα