back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Η βία κατά των γυναικών και ο φεμινισμός είναι τα θέματα στα οποία εξετάζονται αυτή την ώρα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα γενικά λύκεια. Ο Αθήνα 9.84 και φέτος συνεργάζεται με τα φροντιστήρια Διακρότημα, οι καθηγητές των οποίων θα δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

Αύριο Σάββατο προσέρχονται ξανά στα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα ενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών.

Ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά και το 95%.

Φοροέλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις το τριήμερο στα νησιά και σε άλλους προορισμούς.

Κλιμάκια της ΑΑΔΕ, με τα tablet ανά χείρας θα βλέπουν ,σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη τους το οικονομικό προφίλ του κάθε ελεγχόμενου, ενώ παράλληλα θα διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις στοιχείων και θα εκδίδουν επιτόπου εκκαθαριστικό φόρου.

Συνεχίζεται αμείωτη η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών εν όψει του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί Κόρινθο και Λουτράκι. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τους Δήμους Αγίων Αναργύρων. Στην Σητεία περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε χωριά της Φθιώτιδας, περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιος, θα περιοδεύσει αύριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπήκε χθες και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πηγές στο Κογκρέσο ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την Αμερική και πως οι σχέσεις των δυο χωρών εξετάζονται και διαμορφώνονται πια ανεξαρτήτως αν και πόσο δυσαρεστείται η Τουρκία.

Για τις 6 Ιουνίου, μετατέθηκε η εισαγγελική πρόταση στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του για οπαδικούς λόγους. Η αγόρευση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα γνωστοποίησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη. Προανήγγειλε δε, ότι η αγόρευσή της θα είναι γραπτή και θα διαρκέσει 10 ώρες.

Άγνωστοι μαχαίρωσαν 17χρονο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στο Ελληνικό στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 2 δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πλησίασαν τον ανήλικο, τον ακινητοποίησαν και προσπάθησαν να του αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνό του και τα χρήματά του. Όταν εκείνος αντιστάθηκε τον χτύπησαν με το μαχαίρι στην κοιλιά και τράπηκαν σε φυγή. Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Νέα συνταρακτικά στοιχεία και αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Στον εισαγγελέα οδηγούνται άλλοι επτά συλληφθέντες. Πρόκειται για 5 αλλοδαπούς καθώς και για δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, ηλικίας 48 και 21 ετών.

43χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή τη νύχτα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη προς Ηλιούπολη. Είχε κατέβει από το περιπολικό για να καταγράψει τροχαίο.

Πιέσεις για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να τερματιστεί η ένταση ασκουν Γαλλία και Γερμανία. Οι Εμμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς, συναντήθηκαν για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο της Σερβίας και τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου. Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Μολδαβία, ο Γάλλος Πρόεδρος επέμεινε στην αναζήτηση λύσης στο κύμα βίας που έχει τραυματίσει δεκάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Σήμερα αναμένεται η ορκωμοσία των βουλευτών στο τουρκικό Κοινοβούλιο, καθώς και η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ το Σάββατο ακολουθεί η ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν.
Η ονοματολογία για τους νέους υπουργούς δίνει και παίρνει από τις πρώτες ώρες της εκλογικής νίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει το κρισιμότερο ίσως υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Οικονομίας, στον πρώην «τσάρο» της τουρκικής οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ.
Τσαβούσογλου και Ακάρ δεν αποκλείεται να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Δύο χωριά στην δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας βομβαρδίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπογκόμαζ με σειρά αναρτήσεών του στην εφαρμογή Telegram, σημειώνοντας ότι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Το Reuters δεν ήταν σε θέση εως τώρα να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα