back to top
25.6 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

25.6 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανελλαδικές: Δείτε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Διαβάστε επίσης

Στα μαθήματα της Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, των Δικτύων Υπολογιστών και των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας εξετάστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

 

Δείτε τα θέματα της Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ

them_anat_fys_ii_epal_230607

 

Δείτε τα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας

them_aoth_epal_230607

 

Δείτε τα θέματα των Δικτύων Υπολογιστών

them_diktya_epal_230607 (1)

 

Δείτε τα θέματα των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας

them_bio_geo_epal_230607

Την σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια οι οποίοι θα εξεταστούν στα Λατινικά, τη Χημεία και την Πληροφορική, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται την Παρασκευή στην Ηλεκτροτεχνία 2, το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, την Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και στο μάθημα Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές.

Εν τω μεταξύ ανησυχία επικρατεί σε γονείς και μαθητές μετά την εξιχνίαση από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της οργανωμένης εγκληματικής δράσης πλαστογράφησης βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων, με στόχο την ευεργετική μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και την αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.
Οι τρεις συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενοι την κατά περίπτωση ιδιότητά τους στο χώρο πολεμικής τέχνης, προσέγγιζαν γονείς, τα ανήλικα τέκνα των οποίων φοιτούσαν σε σχετικές σχολές και τους υπόσχονταν ότι έναντι χρηματικού αντιτίμου (3500 έως 7000 ευρώ) θα προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστογραφημένων φύλλων αγώνα, στα οποία οι ανήλικοι θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιούχα θέση κατάταξης. Στη συνέχεια, εκδίδονταν αντίστοιχες βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και ακολούθως θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι-αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν. Οπως μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί, έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές.

Σημειώνεται ότι σε καμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ πηγές του υπουργείου Παιδείας ξεκαθαρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος των εγγράφων στις σχολές είναι εξονυχιστικός και πολύ δύσκολα θα γίνονταν δεκτά πλαστές βεβαιώσεις.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα