back to top
36.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

36.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Να ψηφίσουν οι πολίτες και στις 25 Ιουνίου για να κυβερνηθεί η χώρα

Διαβάστε επίσης

19-06-2023

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, απηύθυνε η εκ νέου υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην ανατολική Αττική, Σοφία Ζαχαράκη, μεταφέροντας το μήνυμα που έλαβε μέσα από την επαφή της με τον κόσμο να τελειώσει αυτή η περίοδος και να κυβερνηθεί η χώρα για να αποφευχθούν περιπέτειες.

Στη συνομιλία της μέσω του Αθήνα 984 με τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, αποτίμησε θετικά το γεγονός ότι «ζήτησαν και πήραν απαντήσεις πρώτη φορά για την οικονομία μέσα σε ένα τοξικό κλίμα που διαμορφώθηκε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αξίζει στις προσδοκίες των πολιτών».

Υπογράμμισε την καίρια σημασία που αποδίδει στην οικονομία η Νέα Δημοκρατία, με την επισήμανση ότι αποτελεί κύριο πρόταγμα στο σχεδιασμό της -μεταξύ άλλων-και για την επόμενη τετραετία.

«Γι αυτό άλλωστε προτάσσουμε τη σύγκριση των προγραμμάτων μας …καθημερινά λογοδοτούμε αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το σχεδιασμό μας για τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ έως το 2027 και στα 1500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα μέσα στο ίδιο διάστημα» δήλωσε η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας που εδώ και μήνες σαρώνει την ανατολική Αττική.

Στην παρατήρηση ότι έχει αναχθεί σε τραγέλαφο η κοστολόγηση από ανεξάρτητο φορέα του οικονομικού προγράμματος των κομμάτων, θέμα που έφερε στο επίκεντρο της προεκλογικής αρένας η ΝΔ, αφού ούτε η ίδια το έχει πράξει, παρέπεμψε στην Κομισιόν.

«Με την κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματός μας για τη Δημοσιονομική Σταθερότητα ύψους 9,1 δις ευρώ, η κοστολόγηση γίνεται υποχρεωτικά βάσει σχετικής δέσμευσης των κρατών μελών της ΕΕ» τόνισε συμπληρώνοντας ότι σε αυτό συμπεριλαμβάνονται δαπάνες, αυξήσεις, έσοδα και προβλέψεις.

Καταλόγισε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ «επαμφοτερίζουσα στάση σε μια απαραίτητη υποχρέωση», η οποία θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί και νομοθετικά, ώστε να είναι κοστολογημένες όλες οι υποσχέσεις, διότι όπως εξήγησε «μετά την οικονομική κρίση εξαϋλώθηκε πάνω από το 25% του ΑΕΠ».

Η Σοφία Ζαχαράκη επιπρόσθετα σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες προκειμένου να παγώσουν τα κυμαινόμενα επιτόκια με στόχο την προστασία των δανειοληπτών για αγορά στέγης, ενώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γνωστοποίησε ότι εμπλουτίζονται τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που δίνει λύσεις και στα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότηατας.

«Τα καινούργια προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ήδη έχουν βοηθήσει τουλάχιστον 20 χιλιάδες επιχειρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την ανείπωτη τραγωδία στην Πύλο σχολίασε πως «όλες οι ανθρώπινες ζωές και κάθε μία ξεχωριστά, έχουν την ίδια αξία. Όταν όμως αυτές χάνονται στα διεθνή ύδατα κοντά στη χώρα μας, οφείλουν να τεθούν όλα τα θέματα, ώστε να μπουν οι απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για την επόμενη ημέρα…Το μεταναστευτικό είναι μια πραγματικότητα που επηρέασε για πολλά χρόνια τη χώρα και κυρίως τα πέντε  νησιά μας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος. Γι αυτό προσπαθούμε να τα ενισχύσουμε οικονομικά δίνοντας πάνω από 110 εκατ.ευρώ με γνώμονα τον ανθρωπισμό. αλλά και την προστασία των συνόρων μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα