back to top
25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Τακτικισμό καταγγέλλει η ομογένεια για την παράταση της προφυλάκισης Μπελέρη

Διαβάστε επίσης

Τακτικισμό και νομικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει η ομογένεια σχετικά με την παράταση της προφυλάκισης του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη. Σήμερα μάλιστα, δημοσίευμα του ιστότοπου himara.gr κάνει λόγο, ακόμη και για χρήση «κατασκευασμένου» εγγράφου από τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφασή τους για συνέχιση της προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη συζήτηση της έφεσης του Φρέντη Μπελέρη, την περασμένη Τρίτη, ο δικηγόρος του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας προσκόμισε επίσημο έγγραφο από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καταδίκες σε βάρος του εντολέα του και ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Το δικαστήριο αποδέχθηκε, ωστόσο, άλλο πιστοποιητικό, το οποίο έχει εκδοθεί από την εισαγγελία Αυλώνα και αναφέρει καταδίκη.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο που εμφάνισε ο δικηγόρος του κ. Μπελέρη είναι μεταγενέστερο από το πιστοποιητικό της εισαγγελίας Αυλώνα. Έχει εκδοθεί στις 20 Ιουνίου, ημέρα εκδίκασης της έφεσης, ενώ το έγγραφο της εισαγγελίας Αυλώνα στις 12 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία συνελήφθη ο Φρέντη Μπελέρης.

Πρόκειται μάλιστα για έγγραφο που έχει εκδοθεί αυτοματοποιημένα, διαθέτει κωδικό QR που παραπέμπει στη βάση δεδομένων του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και άρα θα μπορούσε να ελεγχθεί άμεσα η γνησιότητά του. Αυτό μάλλον δεν έγινε, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι το δικαστήριο δεν προχώρησε και σε κάποια ενέργεια κατά του συνηγόρου του κ. Μπελέρη για χρήση, τουλάχιστον, μη «γνήσιου» εγγράφου.

Υπεύθυνη πάντως για την ενημέρωση της βάσης δεδομένων είναι η εισαγγελία Αυλώνα, άρα το έγγραφο του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτό που αναγράφει ότι ο Φρέντης Μπελέρης δεν έχει καταδικαστεί, βασίζεται σε στοιχεία που η ίδια απέστειλε.

Κύκλοι της ομογένειας, παρότι θα το ήθελαν, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι πρόκειται για γραφειοκρατικό λάθος, καθώς η όλη στάση των αλβανικών αρχών δείχνει από την αρχή μεθόδευση για να μην προλάβει να ορκιστεί ο Φρέντης Μπελέρης δήμαρχος και να εκπέσει του αξιώματος.

Για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, η οποία παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του κυρίου Μπελέρη το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ήδη από την Τρίτη ότι « προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη», ενώ ο τέως υπουργός Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο ΜEGA, τόνισε ότι η υπόθεση δεν θα μπει κάτω από το χαλί.

Ευάγγελος Σαρακινός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα