back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

EY ZHN 28-06-2023

Διαβάστε επίσης

Η άνοια λαμβάνει μορφές επιδημίας ενώ υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των πασχόντων θα ανέβει κατακόρυφα.

Τα κύρια συμπτώματα της άνοιας περιλαμβάνουν την απώλεια μνήμης, τη δυσκολία στη συγκέντρωση και τη σκέψη, τη σύγχυση, την απώλεια της οργάνωσης και της κατανόησης των πληροφοριών, και τις αλλαγές στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά.

Καθώς η νόσος προχωρά, οι ασθενείς μπορεί να απολέσουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν οικεία πρόσωπα και αντικείμενα, να έχουν δυσκολία στην επικοινωνία και να γίνουν εξαρτημένοι για τη φροντίδα και την καθημερινή ζωή.

Την ίδια στιγμή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στην Νορβηγία φαίνεται να βρήκαν τον τρόπο για τη διατήρηση ενός υγιούς δυνατού εγκεφάλου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η νέα μελέτη τρεις είναι οι οδηγίες για την διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου.

Η κοινωνική δραστηριότητα, η αγάπη για δραστηριότητες, τα χόμπι και γενικά ένας υγιής τρόπος ζωής που αναπτύσσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και βοηθάει στην διατήρησή της υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Αυτό που προσθέτουν οι ερευνητές ωστόσο είναι ότι η συνέπεια ως την άσκηση είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Για αυτό καλό είναι να ασκείται κάνεις λίγο κάθε μέρα.

Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο κοινωνικοί από τους άλλους, ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι καλό είναι να είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για μας γιατί ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται μέσα από τις διασυνδέσεις και τις διαδράσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα