back to top
28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Γ.Σακαρίδης: Εισιτήριο για τα Όσκαρ το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Διαβάστε επίσης

“Εισιτήριο” για τα Όσκαρ γίνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) μετά την πιστοποίηση που έλαβε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τις οσκαρικές υποψηφιότητες των ταινιών μικρού μήκους που διακρίνονται στο Διεθνές και το Εθνικό Διαγωνιστικό του πρόγραμμα.

O καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Σακαρίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη δήλωσε ότι «η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε όλη η κινηματογραφική κοινότητα».
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, τα τελευταία 10 χρόνια έχει ανέβει το επίπεδο και πλέον οι ταινίες μικρού μήκους πηγαίνουν σε μεγάλα φεστιβάλ και κερδίζουν μεγάλες διακρίσεις.

Εξήγησε πως η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα φεστιβάλ, να προκρίνονται αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας, με την προϋπόθεση πως ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της Ακαδημίας.

«Οι δυο ταινίες μικρού μήκους που θα αποσπούν Χρυσό Διόνυσο, δηλαδή το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Εθνικό Διαγωνιστικό, αλλά και το Grand Prix καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του DISFF κάθε Σεπτέμβριο, θα εξασφαλίζουν αυτόματα το πολυπόθητο “εισιτήριο” για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ, που μπορεί να τους οδηγήσει στην τελική πεντάδα για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα