back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ – Το πρώτο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη

Διαβάστε επίσης

Την παραίτηση του από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με επιστολή του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται λόγους αμιγώς πολιτικούς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Εξαιρετικά λακωνικό ήταν το πρώτο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη. «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» σχολίασαν στελέχη του κόμματος.

«Είναι νωρίς να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος. «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βουλευτής ή υπουργός για να συνεισφέρει στη δημόσια ζωή του τόπου. Υπάρχουν πλείστοι τρόποι για να κάνεις αισθητή την πολιτική σου παρέμβαση και να συμμετέχεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη.”

Πολιτική και εσωκομματική πορεία Α. Λοβέρδου

Ο κ. Λοβερδος εξελέγη βουλευτής το 2000 με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις 21 Μαΐου και 25 Ιουνίου δεν κατάφερε να εκλεγεί στο βόρειο τομέα Αθηνών όπου και κατέβαινε υποψήφιος.

Διετέλεσε υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, είχε διακριτό ρόλο εντός του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιούμενος σε ορισμένες περιπτώσεις από τις θέσεις του κόμματος.

Το Δεκέμβριο του 2012 ανακοίνωσε την ίδρυση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ). Ακολούθησε η άμεση διαγραφή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου.

Τον φθινόπωρο του 2014 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 2015, διεκδίκησε ανεπιτυχώς την αρχηγία του κόμματος. Επανήλθε στη διεκδίκηση για την προεδρία του κόμματος στις εσωκομματικές διαδικασίες τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και εξελέγη τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα