back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣτΕ: Φρένο στους γενικούς διευθυντές από τον ιδιωτικό τομέα για τον ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης

Προσωρινό φρένο στην τοποθέτηση γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ από τον ιδιωτικό τομέα, έβαλε σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ με απόφαση του.

Το Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως που υπέβαλλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ταμείο με το σκεπτικό ότι δεν τεκμηριώνεται γιατί στις θέσεις αυτές μπορεί, εν όψει των αρμοδιοτήτων, της φύσεως και της αποστολής τους, να τοποθετηθούν ιδιώτες ως υπάλληλοι επί θητεία και όχι αποκλειστικά μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι προκηρύξεις δεν ήταν νόμιμες κατά το μέρος που θέτουν όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στη διαδικασία,

Ωστόσο , οι υπόλοιποι λόγοι ακυρώσεως οι οποίοι αφορούσαν τη διαδικασία επιλογής που θεσπίζεται με την προσβαλλόμενη απόφαση του Δ.Σ. απορρίφθηκαν.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα διορθωτικά μέτρα για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Κόλαφο για τη νομοθετική ρύθμιση του πρώην υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η ρύθμιση είχε ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού του Δημόσιου Τομέα του e-ΕΦΚΑ με την είσοδο ιδιωτών Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, με μισθούς 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ το μήνα, αντίστοιχα.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα