back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Την εταιρεία «xAI» ίδρυσε Έλον Μασκ με στόχο να ανταγωνισθεί την OpenAI

Διαβάστε επίσης

Την ίδρυση της εταιρείας xAI ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ‘Ελον Μασκ με στόχο του νέου εγχειρήματος τη διερεύνηση «της αληθινής φύσης του Σύμπαντος» διότι, όπως σημειώνει ο ίδιος,  μόνο μια τέτοια νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι ασφαλής, σε αντίθεση με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η νέα εταιρεία περιλαμβάνει πρώην εργαζομένους της Open AI, που έχει κατασκευάσει τοChatGPT, της Deep Mind και της Microsoft ενώ μετακίνησε στη νέα εταιρεία εργαζομένους από το Twitter και την Tesla. Η προετοιμασία αυτή έκανε τους παρατηρητές του χώρου να εκτιμούν ότι πίσω από την διαστημικό προκάλυμμα ο Μάσκ επιδιώκει να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη ώστε αν παραχθεί πρόγραμμα ανταγωνιστικό στο ChatGPT.

Ο Γκρεγκ Γιάνγκ, συνιδρυτής της xAI, αναφέρει ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στον τομέα της αποκαλούμενης «βαθιάς μάθησης» που αποτελεί υποτομέα της μηχανικής μάθησης που με την σειρά της αποτελεί υποτομέα της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος σύμφωνα με τον Γιανγκ είναι «να αναπτυχθεί μια θεωρία των πάντων για τα νευρωνικά δίκτυα και να πάμε την τεχνητή νοημοσύνη στο επόμενο επίπεδο».

Πληροφορίες για την πρόθεση του Μασκ να δημιουργήσει  μια εταιρεία  για την Τεχνητή  Νοημοσύνη κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προετοίμαζε τη  νεοφυή επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης xAI, συγκεντρώνοντας κατ’ αρχάς  κορυφαίους  μηχανικούς των μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών. Συγκεκριμένα η ομάδα της xAI περιλαμβάνει τον Igor Babuschkin, πρώην μηχανικό στην DeepMind της Google, τον Tony Wu, ο οποίος εργάστηκε στην Google <GOOGL.O>, τον Christian Szegedy, ο οποίος ήταν επίσης ερευνητής στην Google, και τον Greg Yang, ο οποίος ήταν προηγουμένως στη Microsoft.

Επικεφαλής της startup είναι ο ίδιος Μασκ, ο οποίος κατέχει το τίτλο και του  Διευθύνοντα  Συμβούλου  της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla (TSLA.O),  της εταιρείας εκτόξευσης πυραύλων SpaceX και ιδιοκτήτης του Twitter. Σύμφωνα με δηλώσεις του η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να παγώσει ώστε να ρυθμιστεί, ενώ έχει  επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο “πολιτισμικής καταστροφής” του ανθρωπίνου πολιτισμού από τη εκτός ελέγχου Τεχνητή Νοημοσύνη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στην εκδήλωση στο Twitter Spaces το βράδυ της Τετάρτης, χρειάζεται η δημιουργία μιας ασφαλέστερης τεχνητής νοημοσύνης. Αντί να προγραμματίζει ρητά την ηθική στην τεχνητή νοημοσύνη της, η xAI θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια απολύτως εναλλακτική τεχνητή νοημοσύνη, είπε και διευκρίνισε ότι για τον ίδιο, ασφαλής τεχνητή νοημοσύνη είναι η νοημοσύνη που θα μπορούσε να κατανοήσει «την πραγματική φύση του σύμπαντος».  «Νομίζω, είπε χαρακτηριστικά ο Μάσκ  ότι θα είναι υπέρ της ανθρωπότητας από τη σκοπιά ότι η ανθρωπότητα είναι απλά πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τη μη ανθρωπότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελον Μασκ  ήταν συνιδρυτής της OpenAI, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018.

Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα