back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Αλκαράθ: “Η σπουδαιότερη στιγμή στη ζωή μου”

Διαβάστε επίσης

Όταν ο Κάρλος Αλκαράθ έλεγε ότι μπορεί και θέλει να κερδίσει το Wimbledon, λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο χαρισματικός Ισπανός έκανε αυτό που φάνταζε αδύνατο, να κερδίσει τον αήττητο για 10 χρόνια στο Center Court του All England Club, Νόβακ Τζόκοβιτς και πανηγύρισε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, σε ισάριθμους τελικούς που έχει αγωνιστεί.

Ένα μήνα μετά την οδυνηρή του εμπειρία στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν κόντρα στον πανίσχυρο Σέρβο, ο Αλκαράθ επέστρεψε πιο δυνατός και κέρδισε πανάξια τον Νόλε με 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4, εκπληρώνοντας ένα παιδικό του όνειρο με την κατάκτηση του ιστορικού Championships.

“Γράφοντας ιστορία σήμερα, είναι σίγουρα η πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής μου. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για αρκετό καιρό. Το να κερδίσω τον Νόβακ και να κατακτήσω το Wimbledon, ήταν ένα όνειρο που είχα από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις. Γι’αυτό είναι και η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή μου.

“Είναι απίστευτο που κατάφερα να κερδίσω τον Νόβακ ο οποίος δεν είχε χάσει για 10 χρόνια σε αυτό το court και βρίσκεται στην καλύτερη φάση τη καριέρας του. Είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Είναι σημαντικό για τη νέα γενιά γιατί βλέποντας εμένα να τον κερδίζω, θα πιστέψουν ότι μπορούν κι αυτοί να το κάνουν. Είναι σπουδαίο για μένα και για τους νέους τενίστες επίσης” είπε ο Αλκαράθ στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου, φορώντας το τυχερό του καπελάκι και το γνωστό του χαμόγελο στα χείλη.

Με την κατάκτηση του τίτλου στο Λονδίνο, ο Ισπανός διατήρησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Τζόκοβιτς στους 880 βαθμούς ενώ σημείωσε την 47η νίκη του στη σεζόν σε σύνολο 51 αγώνων που έχει δώσει (47-4).

Αναφερόμενος στο προηγούμενο ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στο Παρίσι, ο Αλκαράθ είπε: “Είμαι εντελώς διαφορετικός παίκτης από το Roland Garros. Μεγάλωσα αρκετά μετά από εκείνη τη στιγμή. Έμαθα πολλά από αυτό το ματς. Προετοιμάστηκα διαφορετικά στο πνευματικό κομμάτι και κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση και τα νεύρα μου. Προφανώς και στο γρασίδι είναι διαφορετικά από το χώμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να παίξω έτσι. Δεν τα παράτησα. Πάλεψα μέχρι την τελευταία μπάλα. Είχαμε σπουδαία ράλι και πόντους. Ήταν ένα μακρύ παιχνίδι με μεγάλα σετς. Νομίζω ήταν το πνευματικό κομμάτι που μου επέτρεψε να μείνω στα πέντε σετ”

Η μεγαλειώδης αυτή νίκη, γεμίζει με αυτοπεποίθηση τον Αλκαράθ ενόψει και μελλοντικών συναντήσεων με τον Τζόκοβιτς στα μεγάλα τουρνουά.

“Πριν από αυτό το ματς, πίστευα ότι δεν μπορώ να νικήσω τον Νόβακ. Αυτό είναι προφανές. Αλλά μετά από αυτόν τον επικό αγώνα, ας πούμε, σκέφτομαι διαφορετικά για τον Νόβακ με τον τρόπο που πιθανώς σε άλλα τουρνουά, σε άλλα Grand Slam, θα θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Θα σκεφτώ ότι είμαι έτοιμος να παίξω πέντε σετ εναντίον του, καλά ράλι, καλά σετ, πολύ μακρύ ματς και να μείνω εκεί σωματικά, ψυχικά, γενικά. Μάλλον θα αλλάξει λίγο γνώμη μου μετά από αυτό το ματς”

πηγή tennis24

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα