back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

N. Tσούχλος: Η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Ωδείου Αθηνών θα αλλάξει ριζικά το αποτύπωμά του στην πόλη

Διαβάστε επίσης

Μια νέα εποχή ξεκινά για το Ωδείο Αθηνών καθώς αναβαθμίζεται η έκταση πρασίνου που το περιβάλει δημιουργώντας μια διαφορετική εικόνα όασης στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμος Αθηναίων εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση της 9 στρεμμάτων έκτασης, περιμετρικά των οδών Ριζάρη, Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλέως Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης και όπως εξήγησε ο Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών , Νίκος Τσούχλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, την υλοποίηση του έργου το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, αναλαμβάνει το ίδιο το Ωδείο Αθηνών.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό σημείο το οποίο παρά την πολύ κεντρική του θέση στην πόλη, είχε αφεθεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε μια κατάσταση η οποία δεν περιποιεί τιμή ούτε για το δικό μας το ίδρυμα ούτε για την εν γένει εικόνα της πόλης. Ουσιαστικά, ήταν αποκομμένο από τον αστικό ιστό υπό την έννοια ότι δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αυτό και δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, δηλαδή ως ένας χώρος περάσματος και αναψυχής μέσα στην πόλη αλλά και υποστήριξης των λοιπών λειτουργιών του Ωδείου», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούχλο, το σχέδιο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του Ωδείου Αθηνών, θα αλλάξει ριζικά το αποτύπωμα του εμβληματικού Ωδείου καθώς θα το συνδέσει τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά με το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Βυζαντινό και το Πολεμικό Μουσείο, αλλά και τον Εθνικό Κήπο, δημιουργώντας μια ζώνη πολιτισμού στην πρωτεύουσα.

«Στόχος μας είναι η μετατροπή του συγκεκριμένου σημείου της πόλης σε χώρο πρασίνου με σύγχρονες προδιαγραφές και η ανάπλαση αφορά μεταξύ άλλων- μια πλήρη αναδιάρθρωση των επιπέδων του πάρκου , έναν υδάτινο τοίχο ο οποίος θα συνοδεύει μια φυσική διαδρομή από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι τη Ρηγίλλης καθώς επίσης και χώρους αναψυχής για μικρούς και μεγάλους», συμπλήρωσε.

«

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα