back to top
22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας

Διαβάστε επίσης

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα για την κατάρρευση της γέφυρας που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δύο χειριστές των βαρέων οχημάτων που εκτελούσαν εργασίες την ώρα της κατάρρευσης της γέφυρας και του υπεύθυνου των εργασιών.

Εργασίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας από τους χειριστές νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια της Πάτρας.

Όπως όλα δείχνουν η κατάρρευση της γέφυρας έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εργασίες και μάλιστα μετά τις 12 το μεσημέρι.

Αυτό που εξετάζεται μεταξύ άλλων είναι αν υπήρξε κάποια αστοχία στις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη προκαλώντας το τραγικό δυστύχημα με τα άτομα που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα με έναν νεκρό και 8 τραυματίες.

24ωρη απεργία 

Στο μεταξύ, το εργατικό κέντρο της Πάτρας προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Δευτέρα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην μεγάλη περιμετρική, ενώ στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το κτίριο του εργατικού κέντρου.

 

 

Σύμφωνα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη «στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης».

Σύσκεψη στην Πάτρα με τον παραχωρησιούχο για τη γέφυρα που κατέρρευσε

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και οι Υφυπουργοί Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις πρώτες στιγμές και χωρίς καθυστέρηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έπραξε τα ακόλουθα:

1. Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου μετέβη άμεσα στον χώρο του δυστυχήματος και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

2. Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος μετέβη άμεσα στην Πάτρα, όπου είχε επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

3. Η κα Αλεξοπούλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, επικοινώνησε με την Εισαγγελία.

4. Εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία προκειμένου εκπρόσωποί της να μεταβούν άμεσα στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιείται σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Οπως επισημαίνει η εταιρία, «μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.

Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα