back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο ΥΠΟΙΚ

Διαβάστε επίσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Οικονομικών του ΠΑΜΕ για να αποσυρθεί η νομοθετική διάταξη για την εργασία έως τα 74 έτη.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών από εργαζόμενους, εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς για να αποσυρθεί η νομοθετική διάταξη που αυξάνει το οριο εργασίας των υπερήλικων έως τα 74 έτη.

Σύμφωνα το άρθρο 61 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, τα συναρμόδια υπουργεία μπορούν να αποφασίζουν την ένταξη ανέργων «ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος» στα προγράμματα της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων στον δημόσιο τομέα.

«Με πρόσχημα τα «προγράμματα απασχόλησης» για ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω, το επίμαχο άρθρο βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην καθιέρωση της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα για μακροχρόνια ανέργους « αναφερει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ και τονιζει «Σύμφωνα με το άρθρο, τα συναρμόδια υπουργεία μπορούν να αποφασίζουν την ένταξη ανέργων «ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος» στα προγράμματα της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων στον δημόσιο τομέα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων».

Νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και οι φοροτεχνικοί ζητώντας την παράταση για τις Φορολογικές Δηλώσεις.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα