back to top
26.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Π. Κατσίβελας: Το να χαρίζεις ζωή δίνοντας αίμα είναι μια ευτυχία που διαρκεί

Διαβάστε επίσης

Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία τα αποθέματα αίματος μειώνονται τόσο λόγω των καλοκαιριών διακοπών όσο και του παρατεταμένου καύσωνα που δυσχεραίνει την προσέλευση των εθελοντών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου με στόχο την κάλυψη των ασθενών, η υγεία των οποίων εξαρτάται από τις μεταγγίσεις.

Επειδή οι ανάγκες για αίμα δεν πάνε διακοπές, μας καλεί να προσέλθουμε σήμερα έως τις 8.30μ.μ στην Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, έχοντας πάντα υπόψιν ότι κάθε δωρεά αίματος είναι ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές.

«Η αιμοδοσία είναι ότι πιο ζωντανό υπάρχει και δυστυχώς, επηρεάζεται από πολλές συνθήκες, όπως ο καιρός, τα κοινωνικά δεδομένα αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές. Πάντα το καλοκαίρι παρατηρείται έλλειψη αίματος ιδίως μετά τον Δεκαπενταύγουστο αλλά και το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου. Έχοντας εντοπίσει την παθογένεια του συστήματος και όλα τα προβλήματα στα οποία οφείλεται αυτή η ανεπάρκεια, καταβάλουμε προσπάθεια να βγούμε μπροστά από την ανάγκη και να καλύψουμε ότι μπορούμε.

Δυστυχώς ο παρατεταμένος καύσωνας επέδρασε αρνητικά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρισκόμαστε λίγο πιο πίσω από τον σχεδιασμό που είχαμε κάνει για τον Ιούλιο. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι ότι στις μέρες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο μήνας, θα καταφέρουμε να αναπληρώσουμε την έλλειψη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Ελευθερία Κουμάντου.

Υπενθύμισε ότι μόλις είκοσι λεπτά από τον χρόνο μας, αρκούν για να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να πειστεί ο κόσμος ώστε να δίνει αίμα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο προκειμένου να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα που σέρνεται στην ελληνική κοινωνία επί πολλές δεκαετίες.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Κατσίβελα, η πλέον μεγαλειώδης έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης είναι να είμαστε συνεπείς στις ανάγκες της κοινωνίας.

« Είναι λίγες οι δραστηριότητες που δίνουν χαρά η οποία διαρκεί στο χρόνο και το να ξέρεις ότι δίνοντας αίμα χαρίζεις ζωή, είναι μια ευτυχία που διαρκεί», σχολίασε.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι μετά την μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών την περίοδο της πανδημίας, το 2022 σημειώθηκε ρεκόρ πενταετίας καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 348.000 μονάδες αίματος από εθελοντές αιμοδότες ενώ αθροιστικά την περίοδο 2021-2022 εισήλθαν στο σύστημα αιμοδοσίας περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα