back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Μαρινάκης: Σημαντική η προσφορά Πατούλη – Οι υποψήφιοι του θα συμπεριληφθούν στο εγχείρημα Χαρδαλιά

Διαβάστε επίσης

Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης  είπε για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά  στην Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούληι:

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γ. Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα υπό τον Νίκο Χαρδαλιά».

Σε συμπληρωματικές ερωτήσεις για πιθανή διαγραφή του κ. Πατούλη ή όποιο άλλο ενδεχόμενο, δεν θέλησε να προσθέσει κάτι παραπάνω.

Για τις πυρκαγιές και πώς επηρεάζεται ο Τουρισμός επεσήμανε πως «ζούμε μία νέα πραγματικότητα με πάρα πολλά νέα μέτωπα πυρκαγιών. ‘Άλλη μία πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα» τόνισε επισημαίνοντας πως έγινε μια γιγάντια επιτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης πολιτών στην περίπτωση της πυρκαγιάς της Ρόδου.

«Το σχέδιό μας για τον Τουρισμό σε όλη την Ελλάδα προχωράει κανονικά, η ελληνική φιλοξενία διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο και αυτό θα συνεχίσει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κύριο Μαρινάκη οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα  βρίσκονται σε ύφεση τόσο λόγω “των αδιάκοπων προσπαθειών του επιχειρησιακού μηχανισμού όσο και της μερικής εξομάλυνσης των καιρικών συνθηκών”. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις φωτιές των τελευταίων ημερών επισημαίνοντας πως πάνω από 660 πυρκαγιές ξέσπασαν τις τελευταίες 15 μέρες, σχεδόν σε όλη τη χώρα και μάλιστα υπό ακραίες συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πρόβλεψη ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, επιπέδου 5 για πέντε συνεχόμενες μέρες και σε τόσες περιοχές της χώρας επισημαίνοντας ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είχε να αντιμετωπίσει καθημερινά 60-80 ενάρξεις πυρκαγιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να  αναφερθεί  στην κλιματική κρίση  για την οποία σχολίασε  ότι είναι ” πλέον για τα καλά στη ζωή μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όλα τα επίπεδα, κατασταλτικά και προληπτικά για να μπορούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος”.

Για την καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές σε Ανατολική, Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο ενώ ολοκληρώνονται και στην Μαγνησία.

Μάλιστα, στη Ρόδο και τη Μαγνησία, ενώ δεν είχε ελεγχθεί ακόμα το πύρινο μέτωπο, κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ήταν στο πεδίο και έκαναν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες και οι καταγραφές ζημιών ολοκληρώνονται σήμερα στη Μαγνήσια σε συνεργασία και με τον ΕΛΓΑ.

Η γρηγορότερη ολοκλήρωση των αυτοψιών και της καταγραφής σχετίζεται με την άμεση εφαρμογή των μέτρων της κρατικής αρωγής που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους αγρότες και κατοικίες πολιτών».

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «Ήδη από την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα. Οι όποιες ευθύνες διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο.

Όπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός, δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της κυβέρνησης, γι’ αυτό άλλωστε διατάχθηκε ο έκτακτος επανέλεγχος και η επαναξιολόγηση των σχεδίων πυρασφάλειας».

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα