back to top
23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

H NASA έχασε επαφή με το διαστημικό σκάφος Voyager 2 – Πως θα αποκατασταθεί η επικοινωνία

Διαβάστε επίσης

Την επαφή με το διαστημικό σκάφος Voyager 2 απώλεσε η NASA λόγω μιας λάθος εντολής που δόθηκε από τους ελεγκτές πτήσης πριν από μια και πλέον εβδομάδα. Η λάθος εντολή είχε ως αποτέλεσμα την μετακίνηση της κεραίας επικοινωνιών του σκάφους το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 19 δισεκατομμυρίων μιλίων από τη Γη .

Η απόκλιση της κεραίας κατά 2% ήταν αρκετή για αν διακόψει την επικοινωνία με την αίθουσα ελέγχου της ΝΑΣΑ . Χρειάζονται περισσότερες από 18 ώρες για να φτάσει ένα σήμα στη Γη από τόσο μακριά.

Το Voyager 2 εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα το 1977 προκειμένου να μελετήσει το εξωτερικό ηλιακό σύστημα καθώς και τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα – και στάλθηκε μόλις μερικές εβδομάδες πριν από το πανομοιότυπο δίδυμό του, το Voyager 1. Εισήλθε στο διαστρικό διάστημα το 2018, έχοντας ανακαλύψει μια σειρά από νέα φεγγάρια στον Ουρανό και ένα στον Δία.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η επαφή η ΝΑSA μέσω της κεραίας Canberra – που είναι μέρος του δικτύου Deep Space της Nasa – θα βομβαρδίσει την περιοχή του Voyager 2 με τη σωστή εντολή, με την ελπίδα ότι θα το εντοπίσει . Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος η Nasa θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για μια αυτόματη επαναφορά του διαστημικού σκάφους που θα αποκαταστήσει την επικοινωνία. Σε επικοινωνία με τη Γη βρίσκεται το Voyager 1, το οποίο βρίσκεται σχεδόν 15 δισεκατομμύρια μίλια (24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) μακριά, καθιστώντας το το πιο μακρινό διαστημικό σκάφος της ανθρωπότητας.

Αθήνα 984

  • Ετικέτες
  • NASA
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα