back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στην Κύπρο, εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στην Άλασσα της Λεμεσού, ενώ για λόγους προστασίας της ανθρώπινης ζωής έχουν εκκενωθεί οικισμοί. Η κυπριακή δημοκρατία υπέβαλε επίσημο αίτημα για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU. Ανταποκρινόμενη η Ελλάδα θα στείλει το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου καναντέρ. 

Στα καθ ημάς 

Ενεργά παραμένουν τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα, σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας καθώς και στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης. Τη μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς έχουν αποσυρθεί τα πτητικά μέσα.   

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε περιοχή χαμηλής βλάστησης νότια του οικισμού Πάλιρος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με  7 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

‘’Δύσκολη’’ χαρακτήρισε την εβδομάδα που ξεκινά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, καθώς η ξηρασία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Ο κ Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Open ζήτησε από ‘’πολίτες και φορείς να δείξουν μέγιστη προσοχή, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και γιγαντώνονται εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής’’.   

Στο μεταξύ 

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο Ηράκλειο της Κρήτης57χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε οικόπεδο, στην περιοχή Καταλαγάρι του δήμου Αρχανών -Αστερουσίων.. Ο κατηγορούμενος με εντολή εισαγγελέα παραμένει κρατούμενος. 

Ενώπιον του αυτοφώρου τριμελούς δικαστηρίου θα οδηγηθεί αύριο ο 87χρονος που συλλήφθηκε στην προσπάθεια του να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο. Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση και παραμένει κρατούμενος. 

Από την αρχή του χρόνου έχουν συλληφθεί για εμπρησμό 123 άτομα, από αυτά τα 110 από αμέλεια και 13 από πρόθεση. 

Να αλλάξουμε θέμα  

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Θάνος Πετραλιάς απέστειλε στους αρμόδιους φορείς  σχετική εγκύκλιο για την  κατάρτιση του προϋπολογισμού 2024, στην οποία προβλέπεται αύξηση των δαπανών του Δημοσίου κατά 4 δις ευρώ, τα οποία αναμένεται να διατεθούν για την αύξηση μισθών, συντάξεων και οικογενειακών επιδομάτων.  

Στο μεταξύ, με κινητοποιήσεις αναμένεται να αντιδράσουν τα συνδικάτα στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση. Αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει εξαγγελθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας. 

Κύκλωμα έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων ανακάλυψαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ.. Τέσσερις επιχειρήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας, με έδρα την Αθήνα εξέδωσαν 6.213 εικονικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 27,5 εκατομμυρίων ευρώ ποσό στο οποίο αντιστοιχεί ΦΠΑ 6,6 εκατ. Ευρώ. 

Περισσότερα από 52 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 δικαιούχους, θα καταβάλλουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ, από σήμερα έως και την Παρασκευή. Εντωμεταξύ, από τις 28 έως και τις 30 Αυγούστου αναμένεται  να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου. 

Την εξαίρεση της δικαστού που θα προεδρεύσει της δίκης του θα ζητήσει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση της επίθεσης εναντίον του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021. Στο μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά ο τότε αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, δεν απέκλεισε να καταθέσει στη δίκη εναντίον του Τράμπ εάν όπως είπε κληθεί από τη δικαιοσύνη. Θυμίζουμε ότι ο Πένς διεκδικεί το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων κόντρα στον Τραμπ για τις εκλογές του 2024.  

 Η εθνική ομάδα νεανίδων μετά από μια εξαιρετική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας, επιστρέφει στην Ελλάδα με συνολικά 4 μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, καθώς λίγο πριν το μεγάλο φινάλε, τα κορίτσια κατέκτησαν το χάλκινο στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού..  

 Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε στην Αθήνα η εθνική ομάδα νεανίδων υδατοσφαίρισης που απέδειξε την αξία της στο ευρωπαϊκό που διεξήχθη στη Μανίσα της Τουρκίας.  

 Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 14, 19, 30, 31, 34 και Τζόκερ είναι το 16.. Ποσό περίπου ενός εκατ. 700 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.   

 Και ο καιρός… 

Αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρΘερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.  27,7 βαθμοί αυτή την ώρα,  στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα